google.com, pub-3199390086544553, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BÖLGENİN EN BÜYÜK VE EN MODERN BESİ ÇİFTLİĞİ TURHAL’DA

BÖLGENİN EN BÜYÜK VE EN MODERN BESİ ÇİFTLİĞİ TURHAL'DA

Yedirirler Grup tarafından kendi öz sermayeleri ile 100 bin metrekare alana kurulan, 2 bin büyük baş hayvanı ve ekipmanı barındıracak 52 bin metrekare kapalı alanı olan, Yedirirler Besi Hayvanı Üretim Çiftliği bölgenin en büyük ve en modern besi çiftliği olarak Tokat’ın Turhal ilçesinde faaliyetini sürdürüyor.

04 Kasım 2020 - 10:57 - Güncelleme: 08 Şubat 2021 - 17:01

50 milyon TL yatırımla bölgenin en büyük ve en modern besi hayvanı üretim çiftliği olan Yedirirler grup Besi Çiftliği 2 bin büyük baş hayvanı ve ekipmanı barındıracak 52 bin metrekare kapalı alanı ile Tokat’ın Turhal ilçesinde faaliyetini sürdürüyor. Ailenin kendi öz sermayeleri ile kurdukları tesiste yıllık 700 tona yakın et üretimi yapılıyor. 2013 yılında temelleri atılan çiftlik, üretim kapasitesi, 100 bin metrekarelik alanı ve istihdamı ile bölgenin en büyüğü olmayı başardı.

İhtiyaçlar kendileri tarafından üretiliyor

Tesis hakkında gazetemize özel açıklamalar yapan ailenin üçüncü kuşağı, Yedirirler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yedirir, dededen toruna tarım ve hayvancılıkla uğraştıklarını söyleyerek; “Turhal’ın Yunus Emre mahallesinde toplam 100 bin metrekarelik bir alandayız. Şuan tamamlanan projemizle 2 bin büyük baş hayvanı barındıracak 52 bin metre karelikte kapalı alanımız var. Bunun içerisinde araç depolarımız. Yem  ve ham medde depolarımızda mevcut.  Yemlerimizi kendimiz üretiyoruz, mısır silajı, arpa, mısır, saman veriyoruz hayvanlarımıza. Bunları da buraya 10 km uzaklıkta ki köyümüzde 500 bin metre kare arazimizde üretiyoruz. Biz kendi arazimizden ürettiğimiz yemi veriyoruz, yani hayvanların üretiminde ki her aşamada varız. Dışarıya bağımlılığımız yoktur tüm ürünlerimizi ektiğimiz kendi arazimizde kendimiz üretiyoruz” dedi.

Avrupa standartlarında bir tesis

Avrupa standartlarında bir tesis oluşturduklarını söyleyen yedirirler grup yönetim kurulu başkanı Mahmut Yedirir, besicilikte iddialı olduklarını söyleyerek; “Hayvanlarımız  Uruguay, Brezilya, Macaristan, Slovakya buralardan geliyor. Biz 300 kilo canlı hayvan alıyoruz, 5 ay sonra 300 kilo et çıkartıyoruz, yani 5 ayda 300 kilo aldırıyoruz. Hayvan beslemesini  biliyoruz, kendi işimiz kendi yemimiz. 5 – 6 ayda havanlarımız kesime hazır oluyor.  Hayvanlarımızı günde 2 kez yemliyoruz  sabah ve akşam yemliyoruz ve Avrupa standartlarına uygun bir tesisimiz var. Ailemize Veteriner Hekimimizde mevcut. Makine ekipmanlarımızla yem dağıtımı yapıyoruz. Bizim hedefimiz yurtdışından hayvanları kendimiz getirmek ve yurtiçi piyasasına pazarlamak. Bununla ilgili alt yapımımızı yaptık. Ankara’da ofisimizi açtık. Yani Türkiye geneline Yedirirler grup canlı hayvan ithalatına girme kararı aldı ve pazardadır inşallah. Yedirirler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yedirir olarak benim ticaret anlayışımda sözün, dürüstlüğün ve işini severek yapmanın önemi büyüktür.” ifadelerini kullandı.

2020/11/2020-11-04-10-59-20.jpg
2020/11/2020-11-04-10-59-24.jpg
2020/11/2020-11-04-10-59-32.jpg
2020/11/2020-11-04-10-59-35.jpg
2020/11/2020-11-04-10-59-38.jpg
2020/11/2020-11-04-10-59-42.jpg
2020/11/2020-11-04-10-59-45.jpg
2020/11/2020-11-05-19-05-25.jpg
2020/11/2020-11-05-19-05-31.jpg
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AK PARTİ TOKAT TEŞKİLATINDA GÖREV DAĞILIMI
AK PARTİ TOKAT TEŞKİLATINDA GÖREV DAĞILIMI
BEYAZIT YAPTIRDIĞI BİNAYI KİTAPLARI İLE BİRLİKTE VAKFEDECEK
BEYAZIT YAPTIRDIĞI BİNAYI KİTAPLARI İLE BİRLİKTE VAKFEDECEK