Fındık kremasına rakip Süt reçeli

Fındık kremasına rakip Süt reçeli

Yerli Malı haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanında açılan standlarda kendi hazırladığı el emeği doğal yiyeceklerini satışa sunan Tokatlı Ev Hanımı Ayşe Şenel’in pişirip satışa sunduğu süt reçeli oldukça ilgi gördü

14 Aralık 2019 - 10:06

Tokatlı ev hanımı Ayşe Şenel, Yerli Malı haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanında açılan standlarda kendi hazırladığı el emeği doğal yiyeceklerini satışa sundu. Reçel ve turşu çeşitlerinin yanı sıra erişte, hamur gibi mutfağın vazgeçilmez lezzetlerini standında satışa sunan Kadın Girişimci Ayşe Şenel, ‘Ayşe Ana’nın lezzetleri’ adı altında hamur işleri, pasta, börek, sarma çeşitleri, içli köfte, mantı, yaş pasta, kurabiye, turşu gibi ürünleri satarken, hamur kesimi ve kışlık hazırlama dönemlerinde de sipariş alıyor.

Ürünleri hakkında bilgi veren Ayşe Şenel, “Şeftali, çilek, incir, erik, süt reçelimiz var. Bunun haricinde erişte, tarhana, kuşburnu, sarma yapıyoruz. Ev ekonomisine katkı sağlıyorum. Eşim emekli. O da beğeniyor. Çevremizden de talep görüyoruz. Beğenerek alıyorlar. Reçeller 15 TL, Turşular 10 TL” dedi. Oldukça ilgi gören Süt reçelinin yapımını anlatan Şenel, “Süt reçeline şeker, süt ve karbanot koyuyoruz.  Ağır ateşte 5-6 saat kıvam alana kadar kaynatıyoruz. Süt reçeli organik, katkı maddesi yok. Aynı fındık kreması gibi. Çocuklar için doğal ve ideal tüketilecek bir ürün” dedi. Şenel, süt reçelinin açıldıktan sonra kısa sürede tüketilmesi gerektiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x