Turhal Kaymakamı Y.Fatih Kadiroğlu, Gönül Elçileri Projesi kapsamında Turhal’da ilk koruyucu aile olan Muhammed ve Gülay Duran çiftinin evinde iftar sofrasına konuk oldu.
Kaymakam Y.Fatih Kadiroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan Gönül Elçileri Projesi kapsamında Turhal’da ilk koruyucu aile olan Muhammed ve Gülay Duran çiftini ziyaret ederek iftar sofrasına konuk oldu. Eşi ve oğlu ile birlikte Duran ailesini ziyaret eden Kadiroğlu burada aile ve çocuklarla uzun uzun sohbet ederken çocuklara da çeşitli hediyeler verdi.
Kaymakam Kadiroğlu ve ailesinin yaptığı sürpriz ziyaretten dolayı mutluluğunu dile getiren baba Muhammed Duran sözlerine şöyle devam etti.
“Herkesin elini taşın altına koyması lazım diye düşünüyorum. Bugün bu çocuklarımıza sahip çıkabilmek hayata hazırlayabilmek için herkesin bu fedakarlığı yapması lazım. Sayın Başbakanımız hep 3 çocuktan bahsediyor. Ama kendisi 3 çocuk derken bugün ben 6 çocuğa bakıyorum. Zaten sayın Başbakanımız 3 çocuğu taban rakam olarak söyledi. Ben de herkese 3’te kalmamalarını öneriyorum. Bu konuda hiç şikayetçi değilim ve tam aksine mutluyum. Neticede onların sıcaklığı, sevgisi, muhabbeti ve onlarla ilgilenmek beni ve eşi mutlu ve mesut ediyor. Bence bugün herkesin bu konuda en güzel yapabileceği bir şey varsa o da bu insanlara yardım edip onlarla birlikte hayatı paylaşabilmeleridir. Biz evimizde yurt kavramını kaldırdık. Dışarıda da bu kavramın konuşulmasını istemiyorum. Bu çocuklar da artık bizim ailemizin birer ferdi. Bunların canı yansa bizim de canımız yanar. Ben çocuklarıma nasıl davranıyorsam onlara da o şekilde davranıyorum. Artık biz onlarla birlikte bir aile olduk. Ama maalesef bizim toplumuzda bu düşünce oturmuş değil. Toplumumuzun da bu konuda daha duyarlı olması lazım. Geçmişi o çocuklara unutturmak lazım. Biz hep bunu yapmaya gayret gösterdik ve başardığımız kanaatindeyim. Sayın Turhal Kaymakamımızın ve ailesinin bugün evimize gelip iftar soframıza konuk olmasından dolayı da ayrı bir mutluluk ve onur yaşıyorum. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.”
Koruyucu aile yanında kalan kardeşlerden 6 yaşındaki Ramazan duygularını şöyle dile getirdi; “Ben burada çok mutluyum. Annemi de babamı da çok seviyorum. Onlara ve diğer kardeşlerime çok alıştım. Onlarla birlikte bisiklet sürüyor, top oynuyorum. Onları çok seviyorum.”
Yine kardeşlerin en büyüğü 11 yaşındaki Tuba ise mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi; “Kaymakam amca evimize hoş geldi, safalar getirdi. Onun gelmesi ile kendimi daha iyi hissettim. Bize sık sık gelmesini istiyorum. Çünkü onu çok seviyorum ve değer veriyorum.”
Kaymakam Y.Fatih Kadiroğlu ise ramazan ayı içerisinde bu tür iftar ziyaretlerine devam edeceğine söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; “Geçen sene karar verildiğinde ailemize bu çocuklarımızdan sadece ikisi verilecekti. Ben de kardeşler birbirinden ayrılmasın diyerek 3 kardeşi birden verin dedim. Sağolsun Muhammed bey de olumlu cevap vererek üç kardeşi birden aldı. O günden bugüne çocuklarımız olumlu yönde çok büyük mesafe katetmişler. Muhammed bey ve eşinden Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız artık kendilerini evlerinde hissediyorlar. Evdeki diğer çocuklarımızla kardeş oldular. Onlarda bu yavrularımızı kendi kardeşlerinden ayırt etmiyorlar. Takiplerimiz sonucu gördük ki gerek psikolojileri gerekse derslerinde olumlu gelişmeler olduğunu gözlemledik.
Koruyucu aile sistemi bence çok güzel bir sistem. İnşallah önümüzdeki süreçte bu ailelerimizin sayısının çok daha fazla artacağı kanaatindeyim. Ben buradan tüm koruyucu ailelerimize gerçekten çok teşekkür ediyorum.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bu gönül elçileri projesi’ne Turhal Türkiye çapında en fazla destek veren ilçelerden birisi oldu. Hatta Türkiye genelinde gönül elçisi sayısında ilçeler arasında birinci sıradayız. İşte bu yapılanlarda bir gönül elçiliğidir. Ben buradan Turhallı hemşehrilerime bu gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle Turhal’da 16 koruyucu ailenin yanında 19 çocuğumuz bulunmaktadır. Bu ailelerdeki çocuklarımız aile özlemi çekmeden sevgi içerisinde büyüyorlar.
Bunların haricinde mevcut yurtlarımız da da çok güzel hizmetler veriliyor. Her bir çocuğumuza bir taneden fazla çalışan düşüyor. Bu manada çocuk yuvaları açısından bugün çok mesafe kat ederek çok iyi yerlere geldiğimizi düşünüyorum.”
Koruyucu aile Muhammed ve Gülay çifti 29 Mart 2013 tarihinde kendi 3 çocuğunun yanı sıra Turhal Cumhuriyet Çocuk Yuvasından 3 kardeşi alarak Turhal’ın ilk koruyucu ailesi olmuştu.


YORUMLAR