İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili öncesi artan trafik yoğunluğunu yönetmek ve kazaları en aza indirmek amacıyla alınan yeni önlemleri açıkladı. Bayram tatilinde en çok ziyaret edilen illerden biri olan Tokat’a da yoğun bir yolcu akışı beklenirken, şehirler arası otobüslerde “gizli yolcu” denetimleri dikkat çekiyor.
Ağır Vasıtalara Trafik Yasağı ve Gizli Yolcu Denetimi
Bakan Yerlikaya, 4-6 Haziran tarihleri arasında kamyon, çekici ve tanker gibi ağır tonajlı araçların trafiğe çıkmasının yasaklandığını duyurdu. Ayrıca, şehirler arası otobüslerde gizli yolcu denetimlerinin güçlendirildiğini belirtti. Yerlikaya, “Tebdili kıyafet ile otobüslere binen denetçilerimiz, sürücülerin tutum ve davranışlarını, trafik kurallarına uyumunu gözlemliyor. Yaka kameralarıyla kayıt altına alınan bu denetimlerde, yolculuk sonunda denetçiler kendilerini tanıtıyor” dedi. Bu uygulamanın daha önce olumlu sonuçlar verdiğini vurgulayan Yerlikaya, denetimlerin 81 ildeki terminallerde ve bazı büyük ilçelerde yapılacağını ifade etti.
1485 Radar ve 33 Bin Personel Sahada
Bayram süresince trafik güvenliğini sağlamak için 30 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında yoğun bir denetim planı uygulanacak. Yerlikaya, “1485 mobil radar ile hız denetimleri yapılacak. 17 bin 645 ekip ve 33 bin 943 personel yollarda görev alacak” dedi. Bu kapsamda, bayramın birinci gününe kadar ağır vasıtaların trafiğe çıkması engellenecek.
Tokat’a Bayram Yoğunluğu
Kurban Bayramı’nda Tokat, en çok ziyaret edilen iller arasında yer alıyor. Yoğun yolcu trafiği beklenen şehirde, otobüs denetimlerinin artırılması ve gizli yolcu uygulamasının sıkılaştırılması, güvenli bir seyahat ortamı sağlamak için alınan önlemler arasında öne çıkıyor.
Bakan Yerlikaya, tüm vatandaşlara kazasız ve güvenli bir bayram dileyerek, trafik kurallarına uymanın önemini bir kez daha vurguladı.