Ak Parti Tokat Milletvekili Dt. Cüneyt Aldemir, DSİ 72. Şube Müdürü Ali Çetinkaya ve Gökal Belediye Başkanı Muhittin Hünerci ile birlikte, Toplu Makinalı Çalışma kapsamında yürütülen Tokat Erbaa Gökal Kasabası Düden Gölü temizlik çalışmalarını yerinde inceledi. Vekil Aldemir, yapılan bu çalışmaların Tokat turizmine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan önemli açıklamalarda bulundu.

Vekil Aldemir'den Düden Gölü Vurgusu:
Vekil Aldemir Aldemir, Düden Gölü’nün sadece Gökal’le sınırlı kalmadığını Tokat’ın her bir köşesindeki güzelliklerin bir yansıması olduğunu, berrak suları ve yeşil dokusu ile keşfedilmeyi bekleyen bir turizm potansiyeli olduğunu ve bu potansiyelin öne çıkması için çalıştıklarını belirterek; Gökal Kasabamızın incisi, adeta cennetten bir köşe olan Düden Gölü'müzdeki temizlik çalışmalarını yerinde görmek için buradayız. Bu göl, sadece Gökal'ın değil, tüm Tokat'ın doğal güzellikleriyle öne çıkan eşsiz bir değeridir. Berrak suları, çevresindeki yeşil dokusu ve kuş sesleriyle huzur veren bu özel mekân, aslında henüz keşfedilmeyi bekleyen bir turizm potansiyeline sahip. Bizler, bu potansiyeli ortaya çıkarmak, Düden Gölü'nü hak ettiği yere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yapılan bu temizlik çalışmalarıyla gölümüzü daha da güzelleştiriyor, ziyaretçilerimiz için daha cazip hale getiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki, temiz ve bakımlı bir çevre, turizmin olmazsa olmazıdır. Bu çalışmalar sadece bugünün değil, yarının Tokat'ı için atılan önemli adımlardır. Düden Gölü'müzün pırıl pırıl olması, buraya gelen misafirlerimize unutulmaz anılar yaşatması, hepimizin ortak gayesidir."dedi.

Tokat ve Ordu’yu Birleştiren Dev Proje: Kızılot Yaylası Yolu Hızla Yükseliyor!
Tokat ve Ordu’yu Birleştiren Dev Proje: Kızılot Yaylası Yolu Hızla Yükseliyor!
İçeriği Görüntüle

"Tokat Turizmine Yapılan Yatırımlar Hız Kesmeyecek!"
Milletvekili Aldemir, Düden Gölü'ndeki çalışmaların Tokat genelinde turizme yapılan yatırımların bir parçası olduğunu da vurgulayarak "Ak Parti hükümeti olarak, Tokat'ımızın tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini turizme kazandırma noktasında büyük gayret gösteriyoruz. Son yıllarda Tokat'ta turizm altyapısını güçlendirmek, yeni destinasyonlar oluşturmak ve mevcut güzelliklerimizi dünya vitrinine taşımak için ciddi yatırımlar yaptık. Restorasyon çalışmalarıyla tarihimizi canlandırdık, yeni yollarla erişilebilirliği artırdık, konaklama imkanlarını çeşitlendirdik. Düden Gölü'müzdeki bu çalışmalar da işte bu büyük resmin bir parçasıdır. Tokat'ımız; Ballıca Mağarası'ndan Zile Kalesi'ne, Taşhan'dan Latifoğlu Konağı'na, her köşesinde ayrı bir güzellik barındırıyor. Bizim amacımız, bu güzellikleri tek tek gün yüzüne çıkarmak, tanıtımını yapmak ve şehrimizi hak ettiği turizm ligine taşımaktır. Tokat'ın doğal güzelliklerini, sıcak misafirperverliğini ve eşsiz lezzetlerini tüm Türkiye'ye ve dünyaya duyurmak için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Hedefimiz, Tokat'ı sadece bir geçiş noktası olmaktan çıkarıp, yerli ve yabancı turistlerin gözde uğrak yerlerinden biri haline getirmektir. Bu doğrultuda, tüm kurumlarımızla iş birliği içinde, azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Düden Gölü'nün de bu turizm hamlesinde parlayan bir yıldız olacağına yürekten inanıyorum “ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Hami İşler