Ticari taksilerde güvenlik seviyesini artırmak amacıyla TÜVTÜRK tarafından önemli bir adım atıldı. 1 Mart 2025 tarihinden itibaren araç içi kamera sistemi bulunmayan ticari taksiler, TÜVTÜRK muayenesinden geçemeyecek. Bu karar, yolcu ve şoför güvenliğini sağlamanın yanı sıra suç olaylarını da caydırmayı hedefliyor.

Taksilerde Güvenlik Standartları Yükseliyor

TÜVTÜRK'ün bu kararı, taksi sektöründe yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor. Amaç, yolcu ve şoför güvenliğini en üst düzeye çıkarmak ve taksi yolculuklarını daha huzurlu bir hale getirmek.

Kamera Zorunluluğu Neden Getirildi?

Son zamanlarda taksilerde yaşanan olumsuz olaylar, güvenlik önlemlerinin artırılmasını zorunlu hale getirdi. Araç içi kameralar, suç olaylarında delil sağlayarak yetkililerin daha hızlı müdahale etmesine olanak tanıyacak.

Taksiciler Odası'ndan Destek Mesajı

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, alınan bu kararın taksiciler tarafından olumlu karşılandığını ifade etti. Özkan, "Maalesef birçok üzücü olay yaşadık. Bu düzenleme, güvenliği artırmada önemli bir adım olacak" dedi.

Taksicileri Bekleyen Süreç

1 Mart 2025'e kadar taksi sahiplerinin araçlarına kamera sistemi taktırmaları gerekiyor. 

Kaynak: HABER MERKEZİ