Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 1 Şubat Cumartesi günü Tokat’a geliyor. Bakan Göktaş, kentte bir şehit ailesini ziyaret edecek. Bu anlamlı ziyaretin ardından, yapımında sona yaklaşılan Sosyal Hizmetler Kampüsü’nde incelemelerde bulunacak.
Sosyal Hizmetler Kampüsü’nde Neler Var?
Son aşamaya gelen Sosyal Hizmetler Kampüsü, dezavantajlı bireylere yönelik kapsamlı hizmetler sunacak. Kampüsün içerisinde şunlar yer alacak:
Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi: 90 engelli vatandaşa hizmet verecek.
Tokat Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü: 50 çocuğa yönelik 5 yaşam evi, sosyal tesisler ve idari bina.
Aktif Yaşam Merkezi Müdürlüğü: Engelli vatandaşlar ve ailelerine hizmet sunacak, 2 katlı modern bir tesis olacak.
Spor ve Sosyal Alanlar: Kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu, suni çim saha, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu, açık hava satranç alanı.
Doğa ve Hobi Alanları: Çocuk oyun parkları, engelli çocuklar için hobi bahçeleri, su üzeri seyir oturma terasları, ahşap gezinti yolları, kümes hayvanları ve yüzen kuş barınakları.
Modern Cami: Hem personelin hem de hizmet alan vatandaşların kullanımı için inşa edilen modern cami.
Bakan Göktaş’ın Programında Başka Neler Var?
Bakan Göktaş, Tokat ziyaretinde yalnızca Sosyal Hizmetler Kampüsü’nü incelemekle kalmayacak. Kentte çeşitli temaslarda bulunarak, vatandaşlarla bir araya gelecek ve çeşitli ziyaretler gerçekleştirecek.
Tokat’ta Sosyal Hizmetler İçin Büyük Adım!
Yapımı tamamlanmak üzere olan bu dev tesis, Tokat ve çevre illerde sosyal hizmetlerin kalitesini artırarak engelli vatandaşlar, çocuklar ve aileleri için yeni bir yaşam alanı sunacak. Proje, modern donanımı ve geniş kapsamlı hizmetleriyle bölgedeki en önemli sosyal projelerden biri olmaya aday.