İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı’nın ilk gününe dair trafik bilançosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, bayramın ilk günü yurt genelinde 692 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 7 kişi hayatını kaybederken, 1.128 kişi yaralandı.
Açıklamasında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyen Bakan Yerlikaya, vatandaşlara trafik kurallarına uyma çağrısında bulundu.
“Trafik Denetimleri Can Kurtarmak İçindir”
Yerlikaya, trafik ekiplerinin ve jandarma personelinin bayram boyunca saha denetimlerini titizlikle sürdürdüğünü belirtti. Açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
“Denetlemelerimiz işlem yapmak için değil, kazaları önlemek ve can kaybımızı sıfıra indirmek içindir. Trafik kurallarına uyalım, bayram sevincimize hüzün karışmasın.”
2,2 Milyon Araç Yollardaydı
Bayram trafiğinin yoğunluğunu verilerle açıklayan Yerlikaya, Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre, bayramın ilk gününde 2 milyon 232 bin 715 aracın otoyolları kullandığını belirtti. Bu yoğunluğa rağmen dikkat çeken bir istatistik daha paylaştı:
“Trafik ekiplerimiz tarafından 12 bin 407 araca hız ve radar işlemi uygulandı. Bu, toplam araçların sadece yüzde 0,56’sı. Geriye kalan yüzde 99,44 oranındaki sürücümüze trafik kurallarına uydukları için teşekkür ediyorum.”
“Aşırı Hız Yapmayın, Bayram Hüzne Dönmesin”
Bakan Yerlikaya, kurallara uymayan yüzde 0,56’lık sürücü kitlesine de seslenerek, sadece kendi canlarını değil, sevdiklerinin ve masum insanların hayatını da tehlikeye attıklarını hatırlattı.
“Onların da bundan sonra yüzde 99,44’lük örnek sürücülerin arasına katılacaklarına yürekten inanıyorum,” dedi.
Sürücülere Uyarı: Dikkatli ve Sabırlı Olun
İçişleri Bakanlığı’nın bayram boyunca yürüttüğü "Hedef Sıfır Can Kaybı" politikasının devam edeceğini belirten Bakan Yerlikaya, tüm sürücülere şu çağrıda bulundu:
“Yola çıkacak vatandaşlarımız lütfen trafik kurallarına riayet etsin. Emniyet kemerlerini taksın, aşırı hızdan kaçınsın, uykusuz ve yorgun yola çıkmasın. Sevdiklerimizle sağ salim kavuşmak için biraz daha dikkatli olalım.”