Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, kırsaldaki kadın üreticileri bal üretimiyle destekleyerek çocuklarının eğitimine katkı sunuyor.

Kadın Çiftçilere Arı Kovanı ve Ekipman Desteği Verildi
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. “Çocuklarımın Eğitimine Ürettiğim Balımla Destek Olacağım” projesi, 3 Haziran 2025 Salı günü TOGÜ Taşlıçiftlik Kampüsü’ndeki Arı Evi’nde düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Proje, “Hayat Boyu Eğitim ve Öğretim” çerçevesinde hayata geçirildi.B A L

Rektör Yılmaz: “Üretimle Eğitimi Buluşturuyoruz”
Etkinlikte konuşan TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, “Tokat’ın tarımsal potansiyelini kadın emeğiyle değerlendiriyoruz. Üniversite olarak, hem çiftçilerimize hem de çocuklarımıza doğrudan katkı sunuyoruz,” dedi. Arıcılık, fide dağıtımı, Karayaka koyunu ıslahı gibi projelerle tarımsal kalkınmaya öncülük ettiklerini vurguladı.

Orta Doğu Ateşi Pompayı Yaktı: Akaryakıta Dev Zam! Orta Doğu Ateşi Pompayı Yaktı: Akaryakıta Dev Zam!

Bal Satışı Geliri Çocukların Eğitimi İçin Kullanılacak
Proje kapsamında Tokat’ın Almus, Artova, Sulusaray, Yeşilyurt ve Çamlıbel ilçelerinde yaşayan, çocukları eğitim çağında olan kadın çiftçilere arılı kovanlar ve temel arıcılık ekipmanları (maske, körük, el demiri, ızgara) ücretsiz olarak verildi. Elde edilecek ballar, TOGÜ Dükkan üzerinden satışa sunularak doğrudan çocukların eğitim masraflarına aktarılacak.B A L3Kadınlara Eğitim ve Pazarlama Desteği
Etkinlikte, Ziraat Fakültesi uzmanları tarafından katılımcılara arı sağlığı, sürdürülebilir üretim, bal verimliliği ve ürünlerin pazarlanması konularında kapsamlı eğitimler verildi. Aynı zamanda bu üretimin ekonomik değerinin nasıl eğitime kanalize edileceği anlatıldı.

Teşekkürler ve Geleceğe Dair Mesajlar
Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, desteklerinden dolayı Tokat İl Özel İdaresi’ne ve üniversite personeline teşekkür etti. TOGÜ’nün ilerleyen süreçte benzer üretim odaklı sosyal projeleri yaygınlaştırmayı hedeflediği belirtildi.

Kaynak: TOGÜ Bülten