Denizli’nin Honaz ilçesinde, izinli çıktıktan sonra cezaevine geri dönmeyen ve firari durumuna düşen 35 yaşındaki hükümlü Yılmaz Kayık, cezaevi yakınındaki dere yatağında ölü olarak bulundu. Çobanın ihbarı üzerine olay ortaya çıktı.

Kırklareli Cezaevi'nden izinli çıkan ve teslim olması gereken Denizli Kocabaş Açık Cezaevi'ne geri dönmeyen Yılmaz Kayık, bir çoban tarafından dere yatağında ölü bulundu. Olay yerinde yapılan incelemelerde ölümün günler önce gerçekleştiği tespit edildi.

Cezaevi Firarisi Derede Ölü Bulundu: 10 Günlük İzin Sonrası Teslim Olmayan Mahkumun Cansız Bedenine Ulaşıldı

İki Motosikletin Çarpışması Ölümle Sonuçlandı: 25 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti İki Motosikletin Çarpışması Ölümle Sonuçlandı: 25 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

Denizli’nin Honaz ilçesi Kocabaş Mahallesi’nde meydana gelen olayda, cezaevinden izinli çıkan ancak süresi sonunda teslim olmayan 35 yaşındaki hükümlü Yılmaz Kayık, dere yatağında ölü bulundu. Olay, bölgedeki bir çobanın ihbarı üzerine ortaya çıktı.

Cezaevi Firarisi Derede Ölü Bulundu

Çoban Fark Etti, Ekipler Sevk Edildi

Olay, Kocabaş Açık Cezaevi Kampüsü yakınlarında bulunan bir dere yatağında yaşandı. Hayvanlarını otlatmakta olan bir çoban, suların çekildiği dere yatağında hareketsiz bir ceset fark etti. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarın ardından bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Cezaevi Firarisi Derede Ölü Bulundu1

Kimliği Sonradan Belirlendi

Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, şahsın uzun süre önce hayatını kaybettiği belirlendi. Üzerinden kimlik çıkmayan cesedin kimliğini tespit etmek için jandarma yoğun bir çalışma yürüttü. Kısa süre içinde cesedin, Kırklareli Açık Cezaevi'nden 10 günlük izinle çıkan ve teslim olması gereken Denizli Kocabaş Açık Cezaevi’ne dönmeyen Yılmaz Kayık’a ait olduğu tespit edildi.

Cezaevi Firarisi Derede Ölü Bulundu2

Firari Durumuna Düşmüştü

Kayık, 21 Nisan'da izinli olarak cezaevinden ayrılmış, 1 Mayıs’ta teslim olması gerekirken dönmemişti. 3 Mayıs'ta firari olarak aranmaya başlanan hükümlünün, 30 Nisan’da Denizli’ye geldiği jandarma tarafından tespit edildi. Aynı bölgede yer alan Kocabaş Cezaevi yakınlarındaki dere yatağında ölü bulundu.

Cezaevi Firarisi Derede Ölü Bulundu3

Suların Çekilmesi Cesedi Ortaya Çıkardı

Kayık’ın cesedinin bulunduğu dere yatağında, bölgedeki baraj kapaklarının kapanmasıyla suların çekildiği ve bu sayede cesedin ortaya çıktığı öğrenildi. Olay yeri inceleme ekipleri ceset üzerinde detaylı çalışma yürüttü.

Cezaevi Firarisi Derede Ölü Bulundu4

Adli Tıp İncelemesi ve Soruşturma

Yılmaz Kayık’ın cenazesi, ölüm nedeninin kesin olarak belirlenmesi amacıyla adli tıp kurumuna sevk edildi. Olayla ilgili jandarma ekipleri tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

Cezaevi Firarisi Derede Ölü Bulundu5 Cezaevi Firarisi Derede Ölü Bulundu6

Kaynak: İHA