Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (OKTAEM) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Mayıs ayı Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı kurumlar arası koordinasyon toplantısında önemli kararlar alındı. Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Ümit Ok’un başkanlığında düzenlenen toplantıya, Tokat’ta faaliyet gösteren çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.
Katılımcılar ve Gündem Maddeleri
Toplantıya Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Ümit Ok, OKTAEM Enstitü Müdürü Dr. Duran Kılıç, Tokat Orman İşletme Müdürü Erhan Çotur, DSİ 72. Şube Müdürü V. Bülent Taştan, TKDK İl Koordinatörü Fevzi Çiçek, İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Ertuğrul Şimşek, TMO Şube Müdürü Doğan Gürel, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü İhsan İkinci, Orman Fidanlık Şefi Mahmut Polat ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mehmet Demirkol katıldı. Toplantının amacı, Tokat ilindeki tarım ve orman sektörlerine ilişkin faaliyetlerin koordinasyonunu sağlamak ve gelecek projeler için iş birliğini artırmaktı.
Toplantı İçeriği ve Önemli Konular
OKTAEM Enstitü Müdürü Dr. Duran Kılıç, enstitünün faaliyetleri ve yürüttüğü araştırmalar hakkında bilgi vererek, Tokat ilindeki tarım sektörüne katkı sağlayacak projeler üzerinde durdu. Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Ümit Ok ise 11-12 Nisan 2025 tarihleri arasında yaşanan soğuk ve don olayları nedeniyle meyve ürünlerinde oluşan zararlara dair yapılan çalışmalar ve 2 Mayıs 2025 tarihinde Yeşilyurt ve Artova ilçelerinde etkili olan dolu yağışının ekili alanlara verdiği zararlar hakkında katılımcılara bilgi sundu. Ayrıca, Tabii Afetler Araştırma Komisyonu'na iletilecek veriler hakkında kurum müdürleriyle görüş alışverişinde bulunuldu.
Son Yağışlarla Barajlarda Durum Ne Seviyede?
DSİ 72. Şube Müdürü V. Bülent Taştan, son yağışlarla birlikte barajlardaki su seviyelerinin yükseldiğini ve bu yıl için su durumunun tolere edilebilir seviyede olduğunu bildirdi. Tokat Orman İşletme Müdürü Erhan Çotur, 9 Mayıs 2025 tarihinde 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenecek “Orman Benim” kampanyasına katılım çağrısında bulunarak, etkinliğe destek verilmesi gerektiğini ifade etti.
Gelecek Toplantı Tarihi Belirlendi
Toplantının sonunda, bir sonraki koordinasyon toplantısının 11 Haziran 2025 tarihinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Tokat Müdürlüğü ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi.