Yaz aylarında taze sebzeler kış için farklı şekillerde hazırlanarak yazdan dondurucuya konur, kışın ise rahat rahat tüketilir. Evinizde hazırladığınız bu yemekler hem lezzetli hem de sağlıklı olur.
Yaptığı nefis yemeklerle adından söz ettiren Tokat’ın Fenomen Müfide Teyzesi Youtuber Müfide Ersoy’dan enfes bir tarif geldi. Tokatlı Hanımlar dondurucudan dilme fasulyeleri çıkartın. Ancak Dilme Fasulye’nin bir lezzet sırrı daha var o da Tokat yöresinde yemeklerde sıkça kullanılan Kuyruk Yağı.
İşte Fenomen Müfide Teyzenin Kuyruk Yağı ile lezzeti tavan yapan efsane Dilme Fasulye tarifi:
DİLME FASÜLYE YEMEĞİ NASIL YAPILIR?
Malzemeler; -Dondurucudan çıkarılmış dilme fasulye -Yarım çay bardağı sıvı yağ -3 orta boy soğan -Bir parça kuyruk yağı -150 gram kıyma -1 tatlı kaşığı biber salçası -1 tatlı kaşığı domates salçası -Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
Yapılış; Tencereye sıvı yağı ve kuyruk yağını koyup, üzerine ince ince doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar güzelce pembeleşene kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve kıymalar hafif renk alana kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Şimdi salçaları ve baharatları ekleme zamanı! Kokular yükselene kadar güzelce karıştırın. Ardından dondurucudan çıkan dilme fasulyeyi ekleyin ve çok sulu olmayacak şekilde kaynar su ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra güzelce karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısığa alıp yavaş yavaş pişmeye bırakın. Sabırlı olun, çünkü bu yemek ağır pişince lezzetli oluyor! Suyunu çekip içindeki tüm tatlar harmanlanınca yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun!