Evde Pratik ve Şık Trifle Yapımı
Pratik tatlılar denildiğinde aklımıza hemen muhallebi veya irmik gelirken, son zamanlarda trifle, evlerdeki tatlı menülerinde kendine özel bir yer edinmeye başladı. Görünümüyle misafirlerinizi etkileyebilecek ve lezzetiyle vazgeçilmeziniz olacak trifle, birçok farklı versiyonu ile tatlı severlerin yeni favorisi.
Bu tatlı, özellikle kedi dili bisküvisi ile birleştiğinde, trifenin yapımını oldukça kolaylaştırıyor. Dilerseniz pandispanya kullanarak da bu tarifi çeşitlendirebilirsiniz. Şimdi dilerseniz, misafirlerinizi şaşırtacak bu pratik trifle tarifine geçelim.
Malzemeler:
- 1 paket kedi dili bisküvi
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 400 ml krema
- 1 paket vanilya
- Doğranmış çilek veya muz
- İri rendelenmiş çikolata
Puding için:
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 200 ml krema
- 1 su bardağından iki parmak fazla süt
- 1.5 su bardağı damla çikolata
Hazırlanışı:
- Puding için; nişasta, şeker ve kakaoyu bir tencerede karıştırın.
- Sütü, kremayı ve yumurtaları ekleyip iyice çırpın.
- Ardından damla çikolataları katın ve kıvam alana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Pudingi bir kaseye alın ve soğuması için ara sıra karıştırın.
- Ayrı bir kapta kremayı pudra şekeri ve vanilya ile çırpın, kıvamını alana kadar mikserle çırpın.
- Kedi dili bisküvileri doğrayın ve servis kaselerinizin tabanına yarısını yerleştirin.
- Üzerine çilek ve çikolata rendesinin yarısını serpiştirin.
- Çırpılmış kremanın yarısını meyvelerin üzerine dökün.
- Soğuyan pudingi kremanın üzerine yayın.
- Kalan bisküvi, meyve ve çikolatayı aynı sırayla ekleyin.
- Son olarak kalan kremayı en üste dökün.
- Trifleyi, isteğe göre çikolata parçaları ve çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
- Tatlıyı servis etmeden önce buzdolabında bir süre soğutun.
Bu basit ve gösterişli trifle tarifiyle, tatlıya dair tüm beklentileri karşılayacak ve evde tatlı yapmanın ne kadar eğlenceli olabileceğini keşfedeceksiniz!