Güneşli Mahallesi'nde bulunan Next Garden Sitesi sakinleri, bir türlü kalıcı çözüme kavuşmayan yol problemi nedeniyle isyan etti. Yağışlı havaların ardından çamur deryasına dönen yol, hem günlük yaşamı hem de ulaşımı neredeyse imkânsız hale getiriyor.
“Her Yere Müracaat Ettik, Sesimizi Duyan Yok!”
Uzun süredir defalarca belediye ve ilgili kurumlara başvurduklarını ifade eden site sakinleri, kalıcı bir çözüm için yetkililerden acil müdahale bekliyor. Özellikle sağanak yağış sonrasında yolun adeta bir bataklığa dönüşmesi, öğrencilerden yaşlılara kadar herkesin hayatını olumsuz etkiliyor.
Sosyal Medyada Tepki Büyüyor: “Artık Yeter!”
Son yağışların ardından yaşanan zorluklar mahalle sakinlerinin sabrını taşırdı. Site sakinleri yaşadıkları mağduriyeti sosyal medya üzerinden duyurmaya başladı. “Yıl 2025, Tokat’ın merkezinde hala bu yolları konuşuyoruz” şeklindeki paylaşımlar, yerel yönetime tepkilerin büyüdüğünü gösterdi.
Yolun Durumu Sadece Görsel Değil, Fiziksel Tehdit Oluşturuyor
Yağmurla birlikte oluşan su birikintileri nedeniyle araçların ilerlemekte zorlandığı, çocukların okula gitmekte büyük zorluk çektiği ve ambulans gibi acil servislerin bölgeye erişimde gecikmeler yaşadığı belirtiliyor. Mahalle halkı artık geçici değil, kalıcı bir çözüm bekliyor.