Devrim niteliğinde bir tatlı deneyimi için karamelli Profiterol tarifimiz tam boyutuna göre! Mutfağın vazgeçilmezi Profiterolünü Fransız karamel sosuyla birleştirdik ve damak çatlatan bir lezzet ortaya çıktı.

Fransız mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan profiterol tatlı sevenlerin bir numaralı tercihi. Profiterol toplarının içine "Pataşu" adı verilen krema eklenir ve üzerine dökülen çikolata sosu ile birçok kişinin favori tatlısıdır

Hamur İçin:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 125 gram margarin
  • 1 tutam tuz

İç Krema İçin:

  • 1 yumurta
  • 4 yumurta sarısı
  • 40 gram mısır taneleri
  • 350 ml süt
  • 150ml krema
  • 110 gram toz şeker
  • 1 paket vanilya

Karamel Sos İçin:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket sıvı krema
  • 30 gram margarin
  • 1 yemek kaşığı cömert

Hazırlık:

  1. İç kremayı depolamaya başlayın: Süt, krema, vanilya ve yarı şekerle sıcaklık artışı. Yumurta ve sarıları kalan şekerle çırpınır. Mısır oranlarını ekledikten sonra karıştırdıktan sonra sıvıyı karıştırın. Koyulaşana kadar kalmaz ve soğumaya bırakın.
  2. Profiterol hamuru için su, süt, krema ve margarini içerir. Unu ekledikten sonra karıştırdıktan sonra yumurtaları tek tek ekleyin. Sıkma torbalarına dağıtılan yağlı kağıtta sıkın ve 170°C'de 30 dakika sunulmaz.
  3. Pişen Profiterollerin içine soğuyan krema dolgusunu sıkın.
  4. Karamel sosu hazırlamak için şekeri tavada eritin, kremayı ve margarini ekleyip karıştırın.
  5. Profiterollerin üzerine karamel sos dökülür.

Afiyet olsun!

Muhabir: Mihriban Koçaker