Tokat’ın eski Milletvekillerinden ve Tokat Barosu eski başkanlarından Av. Ömer Dedeoğlu vefatı sonrasında Cumartesi günü Takyeciler Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Erenler Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Dedeoğlu’nun Ankara’da TBMM’de düzenlenen törenin ardından al bayrağa sarılı tabutla Tokat’a getirilen naaşı, Takyeciler Camii’ne götürüldü. Burada öğle namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Tokat Vali Vekili Mehmet Suphi Küsbeci, Tokat Milletvekilleri Dr. Orhan Düzgün ve Av. Zeyid Aslan, eski bakanlardan Ali Şevki Erek, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, CHP İl Başkanı Duran Kum, eski vekillerden Feramus Şahin, Tokat Baro Başkanı Av. Faruk Bostancı, Dedeoğlu ailesi ve yakınları saf tuttu.
Tokat İl Müftüsü Ahmet Erdem, eski Milletvekili Av. Ömer Dedeoğlu’nun cenaze namazı öncesi yaptığı konuşma ile Türkiye gündemindeki durum üzerine de önemli mesajlar verdi.
Ölüm üzerine sözlerinin ardından Türkiye’nin birlik ve dirliği için duacı olan Müftü Ahmet Erdem şunları söyledi:
“Cenab-ı Allah ayetinde ‘Her nefis mutlak ölümü tadacaktır ve dönüşünüz de banadır’ diyor. İnsanı yarattığı zaman Allah ruhundan üfledi, onun için insan en kıymetli varlıktır. Yeryüzünün halifesi, Allah’ın halifesi olarak nitelendiriliyor. Onun için Kuran-ı Kerim diyor ki, bir insanı savaş haricinde öldürmek bütün insanları öldürmek kadar günahtır. Ama keşke bütün gençler, bütün insanlar bunun anlamını bilse. Çok daha güzel olur ama bilmiyor bazı insanlarımız. Rabbim bilmeyenlere de öğrenmelerini nasip etsin. İnsanın ölümünden sonra bedeni toprağa, ruhu Allah’a döner. Bir gün bizim de ruhumuz O’na döndürülecektir. Rabbim bütün inananlara, herkese rızası doğrultusunda bir hayat yaşamayı nasip etsin. Ecdadımızın bize emanet ettiği vatanımızda dirliği bozanlara fırsat vermesin, birlik beraberlik ruhu ve şuuru versin, gençleri tahriklerden muhafaza eylesin. Bir vücut eylesin. Ülkemizi, milletimizi rabbim her türlü tehlikeden muhafaza eylesin. Bütün insanlığı rabbim her türlü tehlikeden muhafaza eylesin.”
Cenaze namazı sonrasında, merhum Av. Ömer Dedeoğlu, Erenler Mezarlığı’nda toprağa verildi. Oğlu Ömer Dedeoğlu taziyeleri kabul etti.