Sağlık Bakanlığın 2016 yılı Tokat yatırımları ile ilgili bilgi almak için Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu'na soru ve taleplerini ileten CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'a Bakan Müezzinoğlu'ndan cevap geldi.
Kadim Durmaz, Bakan Müezzinoğlu'na Tokat'ın Turhal ilçesinde işlevini tam yapamayan 2 devlet hastanesi yerine yeni bir hastane yapılması, şifa kaynağı olan Reşadiye Kaplıcalarına Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Kurulması, Tokat'ın ilçe hastanelerindeki uzman doktor açığı ve kene ile mücadele için KKKA Bölge Hastanesi kurulması yönündeki talepleri aktardı.

TURHAL'A YENİ DEVLET HASTANESİ
Kadim Durmaz'ın Bakan Müezzinoğlu'na yönelttiği "Turhal'da işlevini tam yapmayan iki tane devlet hastanesi bulunmaktadır. Bunların ikisinin yerine bir hastane yapma tasarısı ve çalışması olduğunu biliyorum. Bu konuda bize köşeli bir bilgi verilebilir mi?" sorusuna Bakan Müezinoğlu, "Tokat Turhal Devlet Hastanesine ait yeni hastane binasının projeleri tamamlanmış olup ihale çalışmaları devam etmektedir. Tokat Turhal Devlet Hastanesi yatırımı 2016 yılı Yatırım Programına teklif edilmiştir. Projeleri tamamlanmış olup proje metraj maliyet ve diğer ihale dökümanı ihale edilmek üzere İhale Daire Başkanlığına gönderilmiştir. Zile Devlet Hastanesinin 01.07.2014 tarihinde geçici kabulü yapılmıştır" diye yanıt verdi.

REŞADİYE'YE FİZİK TEDAVİ REHABİLİTASYON MERKEZİ KURULMALI
Kadim Durmaz'ın Reşadiye Kaplıcaları ile ilgili gündeme aldığı soru ise Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kurulması yönünde oldu. Suyu hafif tuzlu, ekşi, kokusuz ve renksiz olan Reşadiye Çermiği 40 49°C sıcaklığa sahip. Romatizma, çeşitli ağrılı hastalıklar ve deri hastalıklarına iyi geldiği belirtilmektedir. Reşadiye 'de birçok hastalığın tedavisine cevap veren sıcak su kaynağımızı değerlendirerek Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezinin açılması yöre ve Bölge Turizmi için önemli görülüyor. Bakan Müezzinoğlu'nun bu talebi de Politikaları çerçevesinde değerlendireceği bildirildi.

HASTANELERDE Kİ UZMAN DOKTOR AÇIĞI
Kadim Durmaz, Tokat ilçelerindeki Devlet hastanelerinde ki Uzman Doktor açığı ile ilgili Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'na taleplerini iletti. Durmaz, "Turhal Devlet Hastanesinde Çocuk, Kadın Doğum, Beyin Cerrahi, Kardiyoloji ve Anestezi uzmanı açığı vardır. Ve diğer İlçe hastanelerimizde de uzman doktor açığı olan bölümler var. Uzman doktor açığı olması vatandaşlarımızı İl Merkezinde ki Devlet hastanesine gitme mecburiyetinde bırakmaktadır. Önümüzdeki günlerde yapılacak kuraya bu kadrolar dahil edilecek midir?" diye sordu. Bakan Müezzinoğlu'nun Cevabı, "Tokat Turhal Devlet Hastanesi ve diğer ilçelerin doktor ihtiyacına istinaden 43. Madde kapsamında kardiyoloji branşında planlama yapılmış olup çocuk sağlığı ve hastalıkları, kadın doğum, beyin cerrahisi ve anestezi ve diğer branşlarındaki doktor ihtiyacını gidermek için yapılacak olan 68. Dönem mecburi hizmet kurasında planlama yapılmasına elimizdeki insan kaynağı çerçevesinde çalışılacaktır" şeklinde oldu.

TOKAT'A KENE İLE MÜCADELE İÇİN "KKKA BÖLGE HASTANESİ"
Yaz mevsiminin gelmesi ve havaların ısınması ile birlikte Tokatımızın ve Bölge İllerimizin korkulu rüyası haline gelen Kene ısırması sonucu yakalanılan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının tedavisi ve araştırılması için Eski Doğumevi Hastanesi üzerinde bulunan mülkiyeti Sağlık Bakanlığına ait 120 dönümlük araziye Bölge Kırım Kongo Kanamalı Ateş'i Hastanesi yapılmasını talep eden Durmaz'a Bakan değerlendirilebileceğini söyledi. Haber Merkezi

'Zika değil KKKA için önlem alınmalı'

Doç. Dr. Neşe Demirtürk, Güney Amerika'da salgın halinde görülmeye başlanan Zika virüsünün Türkiye'de etkili olmasının beklenmediğini belirterek keneyle bulaşan KKKA konusunda uyarıda bulundu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neşe Demirtürk, Güney Amerika'daki Zika virüsü salgınının Türkiye'de etkili olmasının beklenmediğini belirterek sıcak geçmesi beklenen yaz aylarında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan keneyle ilgili önlem alınması gerektiğini belirtti.
Demirtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Zika virüsüyle ilgili çalışmalar başladı ancak kesin bir aşısı henüz yok. Sadece sivrisinekle teması engellemek gerekiyor. Daha önce başka hastalıklarda da önerdiğimiz, uzun kollu giyinme, sinek kovucu losyonlar kullanma ile korunmak mümkün" diye konuştu.
Zika virüsünün Türkiye için çok önemi sorun oluşturacağını düşünmediğinin altını çizen Demirtürk, şöyle devam etti:
"Yaz aylarında, sıcak havada bizim için çok daha tehlikeli hastalıklar var. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının etkili olabileceği mevsim gelmek üzere. Mart, nisan ayından sonra vaka sayısı artıyor. KKKA, keneyle bulaşan bir hastalık. Bunlar ülkemiz için çok daha önemli. Zika değil, KKKA için önlem alınmalı." AA

Editör: Haber Merkezi