Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kültür Köprüsü Projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Cem Gül, “Sanattan Kardeşliğe Uzanan Köprü" sloganıyla hazırladıkları projenin iki aşamadan oluştuğunu kaydetti. Gül açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “İlk aşama ön elemeli yapılacak olup, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirleyeceği illerde bölge elemeleri yapılacaktır. Yarışmalar Şiir ve Türkü dalında yapılacak olup her bölgeden 1 Şiir, 1 Türkü birincisi finallere katılacaktır. Projemize ev sahipliği yapacak olan Tokat ön eleme yarışmalarına katılmayıp doğrudan finalde yarışacaktır. Finallere ev sahibi de dâhil 15 ilimiz katılacaktır. Ayrıca ön elemelere katılan illerimizi de Tokat’ımızda ağırlamayı hedefliyoruz. Dereceye giren iller İlimizde yapılacak olan final ile şiir, stant ve türkü dallarında yarışacaklardır. Bizim asıl umudumuz geleceğimiz olan çocuklarımıza zengin kültürümüzü öğretmek ve sanatın kardeşliğe uzanan köprü olmasına vesile olmaktır."

Kültür Köprüsü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunan 13-18+ yaş gurubundaki çocuklar arasında kardeşliği sağlamak, kaynaşmayı tesis etmek, zengin bir kültüre sahip olan ülkemizin kültürünü, değerlerimizi çocuklara aktarmak, yöresel kültür özelliklerin ve kültür çeşitliliğinin çocuklar arasında karşılıklı paylaşımında bulunmak amacıyla Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanmıştır.

4 Nisan 2014 Cuma günü başvuruların son gününe kadar Türkiye genelinde 41 il projeye katılmak için başvurularını yapmış olup, bölge elemelerimiz Edirne (Marmara), Denizli (Ege), Konya ( İç Anadolu), Samsun (Karadeniz), Antalya (Akdeniz), Erzurum (Doğu Anadolu ) ve Gaziantep (Güneydoğu Anadolu)'te yapılacaktır.

Editör: Haber Merkezi