Vali Can Anadolu’daki antik kentleri çok önemsediğini söyleyerek Sebastapolis ve Komana’nın gün yüzüne çıkması için ellerinden gelen her desteği sağlayacaklarını belirtti.

Vali Cevdet Can ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Komana Antik Kenti’ni gezerek incelemelerde bulundu. Daha önce Komana Antik Kenti Kazı Çalışması Başkanı Prof. Dr. Burcu Erciyas’ı makamında kabul eden Vali Can, dün Tokat'ın Helenistik, Roma ve Bizans Dönemindeki yerleşim merkezi olan antik kenti yerinde inceledi. Medeniyetlere hizmet eden bu yerleşim yerini ilgi ile gezen Vali Can ve Başkan Eroğlu Prof. Dr. Burcu Erciyas’tan alandaki yaşam oluşumlarına dair bilgi edindi. Kazı bulgularını inceleyen Vali Can arkeologlarla da sohbet etti. Can basın mensuplarına yaptığı açıklamada Anadolu’daki antik kentleri çok önemsediğini söyleyerek Sebastapolis ve Komana’nın gün yüzüne çıkması için ellerinden gelen her desteği sağlayacaklarını kaydetti. Tokat’ın birçok medeniyete uğrak yeri olduğunu vurgulayan Vali Can, “Başkanımızla Tokat için Tokat’ı anlatan isimler düşünüyoruz. Bunlardan biri de Medeniyetler Bahçesi, Uğrak Yeri Tokat. Sloganımıza dair logo projemiz de var. Hikayesi olan ve gün yüzüne çıkan antik kentimizi ve kaya mezarlarımızı tabelalandıracağız” dedi.

Başkan Eroğlu ise ‘Medeniyetler Bahçesi Tokat’ isminin bereketli toprakları ve medeniyetlere ev sahipliği yapması nedeniyle Tokat’ı tam manasıyla anlattığını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi