Tatlı krizlerine son vermek ve çay saatlerinizi daha keyifli hale getirmek isteyenler için harika bir tarif: Haşhaşlı Şerbetli Kek! Bu tarifle herkes mutfakta bir şef olabilir. İşte adım adım Haşhaşlı Şerbetli Kek tarifi:

Malzemeler:

Keki için:

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi haşhaş
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:

2 su bardağı su (400 ml)
2 su bardağı şeker

Üzeri için:

1,5 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt (300 ml)

Yapılışı:

Şerbetin Hazırlanması:

Şerbeti hazırlamak için tencereye şeker ve suyu alın, karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Kek Harcı:

Karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alın, mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
Üzerine süt, sıvı yağ, irmik, un, mavi haşhaş, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
Kek harcı hazır olduktan sonra borcamı sıvı yağ ile yağlayın ve harcı borcama eşit şekilde yayın.

Kekin Pişirilmesi:

Önceden ısıtılmış 170 °C fırında, alt üst fansız ayarda 30 dakika pişirin.
Pişen keki fırından alın ve ilk sıcaklığının çıkması için birkaç dakika bekleyin.
Üzerine kürdanla delikler açarak hazırladığınız şerbeti kekin üzerine gezdirin.
Oda sıcaklığına gelen keki soğuması için buzdolabında 1 saat bekletin.

Krem Şanti Hazırlığı:

Çırpma kabına krem şantiyi ve sütü alın, mikserle koyulaşıp köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Sütün soğuk olmasına dikkat edin.
Soğuyan tatlının üzerine hazırladığınız krem şantiyi her yere eşit olacak şekilde sürün.

’Türkiye’nin en iyi 100 yemeği’ arasında ’Bafra pidesi’ yer aldı ’Türkiye’nin en iyi 100 yemeği’ arasında ’Bafra pidesi’ yer aldı

Servis:

Haşhaşlı şerbetli keki dilimleyin ve dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Bu lezzetli ve pratik tarifle mutfakta harikalar yaratabilir, sevdiklerinize unutulmaz tatlar sunabilirsiniz. Haşhaşlı Şerbetli Kek tarifi ile çay saatlerinizi ve tatlı krizlerinizi daha keyifli hale getirin!

Muhabir: Burhan Arar