İç Anadolu Birliği’nde Yeni Dönem: Kültürel Birlik İçin Stratejik Atılım
İç Anadolu Birliği, Mayıs ayında gerçekleştirilen olağan genel kurul sonrası yepyeni bir vizyonla yoluna devam ediyor. Birliğin Genel Başkanı İsmet Taş liderliğinde oluşturulan yeni yönetim kadrosu, özellikle kültürel birlik ve milli değerleri ön plana alan çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Whatsapp Image 2025 06 04 At 10.18.05

Yeni dönemde basın-yayın stratejisinden sosyal politikalara, eğitimden gastronomiye kadar pek çok alanda geniş bir faaliyet alanı planlanıyor.

Whatsapp Image 2025 06 04 At 10.18.05 (1)

Yeni Yönetim Kadrosuyla Güçlenen Yapı

Yeni Genel Başkan İsmet Taş’ın önderliğinde kurulan yönetim kurulu, alanında uzman pek çok ismi bir araya getiriyor. Özellikle medya ve iletişim alanında Basın-Yerel Medya İletişim Başkanlığı görevine getirilen Yakup Orakçı, bu süreçte ön plana çıkan isimlerden biri.

Orakçı, medya alanındaki aktif ve üretken çalışmalarıyla hem birliğin görünürlüğünü artırmayı hem de yerel medyanın gücünü ulusal boyuta taşımayı hedefliyor.

Whatsapp Image 2025 06 04 At 10.18.04

Çok Yönlü Faaliyet Alanları: Kültürel Miras ve Toplumsal Duyarlılık

İç Anadolu Birliği’nin hedefleri yalnızca yönetimsel yapılanmayla sınırlı değil. Kültürel birlik, sosyal dayanışma ve milli değerlerin korunması yönünde geniş kapsamlı projeler hayata geçiriliyor.

Çalışma başlıklarından bazıları şunlar:

Gastronomi tanıtımları ve Türk mutfağı festivalleri

Bilim insanlarına ve öğretmenlere ödül programları

Özel gereksinimli çocuklara yönelik sosyal farkındalık projeleri

Çanakkale Zaferi gibi milli tarih temelli anma etkinlikleri

İsmet Taş, bu projeleri “maddi değil, manevi değerleri önceleyen bir mücadele” olarak tanımlıyor.

Whatsapp Image 2025 06 04 At 10.18.06 (1)

Konsey ve Komisyonlarla Genişleyen Yapı

Birliğin yönetimsel vizyonunu destekleyen konseyler ve komisyonlar, farklı toplumsal katmanlara hitap ediyor. Kadınlar, çocuklar, gençler, işletmeler ve sanatçılar için ayrı ayrı konseyler oluşturulmuş durumda.

Sosyal Medya İletişim Başkanı Koordinatörlüğü görevinde Kerim Türk, dijital stratejiyi yönlendirirken; Sosyal Yardımlaşma Konsey Başkanı Fatma Kaldırım gibi isimler de sosyal dayanışmayı güçlendirici projelerde etkin rol alıyor.

Denetim Kurulu da Süleyman Baydar, Tuğrul Erdem ve İsmail Mert gibi isimlerle kurumsal şeffaflığı artırmayı amaçlıyor.

Whatsapp Image 2025 06 04 At 10.18.06 (2)

Yerel Medyada Atılım: Yakup Orakçı’nın Rolü

Birliğin medya yüzü olarak görev yapan Yakup Orakçı, özellikle yerel medya ile kurulacak güçlü ilişkiler sayesinde Birlik’in sesini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. Orakçı’nın liderliğinde yapılması planlanan medya çalışmaları arasında:

Yerel medya ile işbirliği protokolleri

Tokatlı çiftçilere 56 milyonluk hibe: 92 düve dağıtımı yapıldı Tokatlı çiftçilere 56 milyonluk hibe: 92 düve dağıtımı yapıldı

Kültürel programlar ve belgesel projeleri

İnteraktif sosyal medya yayınları

Yerel basın çalışanlarına eğitim destekleri

Orakçı, sadece bir medya sorumlusu değil, aynı zamanda milli duruşu ve üretken yapısıyla yeni dönemin en dikkat çeken isimlerinden biri olarak görülüyor.

Whatsapp Image 2025 06 04 At 10.18.06 (3)

Türk Dünyası İle Bütünleşme: Yeni Dönemin Küresel Açılımı

İç Anadolu Birliği’nin bir diğer vizyoner adımı ise Türk Dünyası ile ilişkilerin güçlendirilmesi. Teşkilat ve Türk Dünyası Başkanı Aygün İlko öncülüğünde bu alanda somut projeler geliştirilerek, kültürel diplomasiye katkı sunulması planlanıyor.

Bu bağlamda, uluslararası etkinliklere katılım, karşılıklı ziyaret programları ve akademik iş birlikleri de gündemde.

Yeni Kadro, Büyük Hedefler

İç Anadolu Birliği, yeni yönetimi ve dinamik yapısıyla yalnızca bölgesel değil, ulusal ve uluslararası alanda da etkin bir rol üstlenmeyi hedefliyor. İsmet Taş’ın liderliğinde kurulan bu yapı; kültür, medya, eğitim, sosyal politika gibi çok boyutlu alanlarda örnek bir sivil toplum modeli oluşturma yolunda ilerliyor.

Yakup Orakçı’nın medya gücü, İsmet Taş’ın vizyonu ve yönetim kurulunun sinerjisiyle, İç Anadolu Birliği sadece bir birlik değil; bir değerler hareketi olarak yükseliyor.

Muhabir: Burhan Arar