11 ayın sultanı Ramazan ayını yarılarken iftar sofraları için mutfaklarda tatlı telaşlar sürüyor. İftara ne pişirsem diye düşünenler için farklı tarifler arasında börek çeşitleri yer alıyor. Börekler iftar menülerinde hem doyurucu hem kurtarıcı bir seçenek olarak görülüyor.Börek çeşitlerinin arasında en çok sevilenlerden birisi Talaş Böreği. Yufkayla veya milföy hamurla bile yapılabilen bu lezzet zamandan da tasarrufla hızlıca ortaya bir menü çıkarmanızı sağlıyor.
İftara farklı ne pişirsem diye düşünen kullanıcılar hem pratik hem lezzetli Milföylü Talaş Böreğinin tarifini merak ediyor. 
İşte Milföylü Talaş Böreği tarifi: 
Milföylü Talaş Böreği Tarifi İçin Malzemeler

6 kare milföy
1 yumurta sarısı
İçi için;
1 kaseyi dolduracak kadar tavuk göğsü veya kırmızı et tercih edenler için bir kase kıyma veya kuşbaşı et
1 kase garnitür
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, tozbiber
Milföylü Talaş Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavuk göğsünü veya kuşbaşı et veya kıymayı tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
İçine sıvı yağı ve baharatları da ekleyerek birkaç dakika kavuralım. Son olarak garnitürü de ekleyip ocaktan alalım.
Milföyleri elimizle biraz genişletip içine harcımızdan 2 kaşık kadar koyalım ve görseldeki gibi kapatıp, ters çevirerek fırın tepsisine alalım.
Hepsini hazırladıktan sonra yumurta sarısı sürüp 170-180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.

Muhabir: Mihriban Koçaker