Son dönemlerin gözde malzemesi tavuk kıyması, ekonomik ve lezzetli tarifler için mükemmel bir seçenek sunuyor. Özellikle bütçe dostu olmasıyla ön plana çıkan tavuk kıyması, akşam yemeği menülerinde sıkça tercih ediliyor. Bu tarif ile tavuk köftesi yapımı hem pratik hem de son derece lezzetli.

Maxresdefault (3)

Malzemeler:

500 gram tavuk kıyması

1 adet rendelenmiş soğan

2 diş rendelenmiş sarımsak

1 adet yumurta

Yarım su bardağı galeta unu ya da ekmek kırıntısı

Tuz, karabiber, kimyon

Kızartma için yağ

Hazırlık Süreci:Tavuk Koftesi Yapilisi 3 1024X536

Tavuk kıyması, soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu (veya ekmek kırıntısı), tuz, karabiber ve kimyon bir kapta iyice karıştırılır. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve elinizle köfte şekli verilir. Bir tavada kızartma yağı iyice ısıtılır ve köfteler altın rengine dönene kadar kızartılır. Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra köfteler, fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serili bir tabağa alınır. İster sıcak ister soğuk, dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Muhabir: Kenan Kayhan