Bu olaylar, Pro-Palestine (Filistin yanlısı) gösterinin öncesinde gerçekleşti ve bu gösterinin tarihin en büyüklerinden biri olması bekleniyor.
Bir grup Far-Right göstericisi, St George bayrakları taşıyarak Embankment boyunca yürüdü ve "England 'til I die" (Ölene kadar İngiltere) sloganları attı. Polis, bu grubun Whitehall'a ulaşmasını engellemeye çalıştı ancak göstericiler polis barikatını aşarak ilerledi ve bazıları polise karşı şiddet içeren ifadeler kullandı.
Aynı zamanda, Pro-Palestine gösterisinin yanı sıra, Chinatown'da da olaylar yaşandı. Burada karşıt göstericilerin polise şişe attığı ve maskeler takarak gizlendikleri belirtildi.
Bu çatışmalar, Armistice Day (Ateşkes Günü) iki dakikalık sessizlik anının hemen öncesinde gerçekleşti. Cenotaph'ta toplanan yüzlerce kişi, saat 11:00'de, Birleşik Krallık'ın savaşta ölenlerini anmak için toplandı ve bu anma töreni sorunsuz geçti.
Metropolitan Polisi, Whitehall'daki iki dakikalık sessizliğin saygıyla ve olay olmaksızın geçtiğini, ancak Pro-Palestine gösterisinin karşıt göstericileri tarafından polise karşı saldırıların yaşandığını bildirdi. Polis, daha fazla olayın önüne geçmek için tüm güç ve taktiklerini kullanacağını açıkladı.
Daha sonra Chinatown'da polise karşı daha fazla saldırılar oldu ve Westminster Metro İstasyonu'nda yaşanan olaylardan sonra "büyük bir grup" gözaltına alındı. Yaklaşık 100 kişilik bu grubun, bir rahatsızlık önleme gücü altında tutulduğu anlaşıldı. Birçok tutuklama yapıldı.
500.000'den fazla kişinin katılması beklenen ana Pro-Palestine gösterisi, başbakan ve içişleri bakanı tarafından eleştirildi.
İçişleri Bakanı Suella Braverman, polisi "taraf tutmakla" suçladıktan sonra, polisin İsrail-Hamas çatışmasında ateşkes çağrısı yapan yürüyüşü yasaklama baskısına direnmesi nedeniyle eleştirildi. Rishi Sunak'a Braverman'ı görevden alması için çağrılarda bulunuldu, Ancak Braverman daha sonra Metropolitan Polisine tam destek olduğunu ifade etti.