Trabzon Hasırı İle İlgili Yoğun Mesai Başladı: Geleneksel Altın Takılar Vitrinlerde! Trabzon Hasırı İle İlgili Yoğun Mesai Başladı: Geleneksel Altın Takılar Vitrinlerde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Kurban Bayramı boyunca vatandaşlara önemli bir kolaylık sağlanacak. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işletmesindeki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 5 Haziran Perşembe saat 00.00'dan başlayarak 9 Haziran Pazartesi saat 24.00’e kadar ücretsiz olacak. Ancak yap-işlet-devret modeliyle işletilen köprü ve otoyollar bu uygulamanın dışında tutulacak.

Toplu Taşıma Seferleri de Ücretsiz

Bayram boyunca yalnızca karayolları değil, raylı sistemlerde de ücretsiz ulaşım sağlanacak. 6 Haziran Cuma günü saat 00.00’dan başlayarak 9 Haziran Pazartesi günü saat 24.00’e kadar Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro hattı ücretsiz hizmet verecek. Aynı zamanda belediyeler ve onların kurduğu birlikler ile işletmeler tarafından yürütülen toplu taşıma hizmetleri de bu sürede ücretsiz olacak.

Bayram Yolculukları Kolaylaşacak

Her yıl bayram yoğunluğu nedeniyle oluşan trafik ve ulaşım sıkıntılarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Hem şehir içi hem şehirlerarası yolculuklarda vatandaşların ekonomik açıdan da rahat etmesi amaçlanıyor. Bayram tatilini sevdikleriyle geçirmek isteyenler için bu karar, büyük bir kolaylık sağlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi