Sofralarınıza Hem Pratik Hem de Şık Bir Lezzet: Tavuklu Mantar Sote Tarifi

Mutfakta pratiklik ve lezzet arayanlar için Tavuklu Mantar Sote, birbirinden farklı malzemelerin muhteşem uyumunu sofranıza taşıyor. Bu tarif ile yemek davetlerinizde hem göz alıcı bir sunum yapabilir hem de damak çatlatan bir lezzete imza atabilirsiniz.

Mantar sote, zengin ve leziz bir yemektir, ancak tavuk eklenmesiyle daha da olağanüstü bir tada bürünür. İşte bu tarifi denemeniz için birkaç neden daha; hem hızlı hem de basittir ve yanında sunabileceğiniz birçok garnitürle mükemmel bir uyum sağlar.

Gerekli Malzemeler:

  • 3 parça tavuk göğsü
  • 300 gram mantar
  • 3 adet sivri biber veya kapya biber
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay bardağı krema
  • Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Evde Anne Elinden Çıkmış Gibi Sütlacın Sırrı: Kolay ve Lezzetli Anne Sütlacı Tarifi Evde Anne Elinden Çıkmış Gibi Sütlacın Sırrı: Kolay ve Lezzetli Anne Sütlacı Tarifi
  1. Mantarları iyice yıkayıp ince dilimler halinde kesin.
  2. Soğanları yarım ay şeklinde dilimleyin.
  3. Biberleri halka veya julyen şeklinde doğrayın.
  4. Zeytinyağını bir tencerede ısıtıp soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar pişirin.
  5. Soğanlar pembeleşince mantar ve biberleri ekleyip karıştırın.
  6. Tavuk göğüslerini şerit şeklinde kesip başka bir tavada zeytinyağı ile soteleyin ve mantarlı karışıma ekleyin.
  7. Tuz, karabiber ve hardalı ekleyip karıştırın.
  8. Birkaç dakika piştikten sonra kremayı ilave edin ve yüksek ateşte birkaç dakika daha pişirin.
  9. Tavuklu mantar sotenizi sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Bu kolay ve lezzetli Tavuklu Mantar Sote Tarifi, her türlü yemek davetinizin yıldızı olacak. Şimdi mutfakta yaratıcılığınızı konuşturma ve bu enfes lezzeti deneme zamanı!