Tokat’ın Niksar ilçesi Kırkızlar Mahallesi’nde son günlerde yaşanan kedi ölümleri mahalle sakinlerini endişelendirdi. Vatandaşlar, sokak kedilerinin bilinçli olarak zehirlendiğini öne sürerken, yetkililerden acil önlem alınmasını talep etti.
Mahallede yaşayan hayvanseverler, kedilerin aniden fenalaşarak öldüğünü, bazılarının ise belirli bölgelere bırakılan yiyecekleri tükettikten sonra can verdiğini belirtti. Görgü tanıklarına göre, olayın bilinçli bir zehirleme olabileceği yönünde ciddi şüpheler var.
Bir vatandaş, sokakta bitkin halde bulduğu bir kediyi evine alarak yoğurt verip iyileştirmeye çalıştığını ancak kedinin kurtarılamadığını anlattı. Son iki hafta içinde en az 10 kedinin benzer şekilde öldüğünü belirten mahalle sakinleri, yaşananlara tepki gösterdi.
Yetkililere konuyla ilgili ihbarda bulunduklarını söyleyen mahalle halkı, sokak hayvanlarına yönelik bu tür saldırıların önüne geçilmesi için daha caydırıcı cezaların uygulanmasını ve sıkı denetimler yapılmasını istiyor. Hayvanseverler, toplumda farkındalık oluşturmak adına bilinçlendirme çalışmalarının artırılmasının da şart olduğunu vurguluyor.