Ekonomi

Mercedes’ten Dev Hamle Şarj Haritası Değişiyor 40 Lokasyonda 480 kW'a Kadar 140 Yüksek Hızlı Şarj Ağı Kurulacak

Mercedes-Benz, Türkiye’de En Yakıt ile iş birliğine gitti. 2027 sonuna kadar 40’a yakın lokasyonda 480 kW’a kadar hızlı şarj istasyonları kurulacak, elektrikli araç sahiplerine özel indirimler sunulacak.

Abone Ol

Mercedes-Benz Otomotiv, Türkiye’de yüksek hızlı elektrikli araç şarj ağı kurmak üzere En Yakıt ile stratejik iş birliği başlattığını duyurdu. Proje kapsamında 2027 yılı sonuna kadar yaklaşık 40 lokasyonda 140’tan fazla aktif şarj soketi kurulması planlanıyor. İlk istasyonların yıl ortasına doğru açılması hedefleniyor.

Projenin Kapsamı

  • Mercedes-Benz’in Türkiye’de kendi markasını taşıyacak yüksek hızlı şarj ağı bu ortaklıkla hayata geçirilecek.

  • 2027’ye kadar 40’a yakın nokta ve 140+ şarj soketi hizmete alınacak. Lokasyonlar, büyükşehirler ve bu şehirleri birbirine bağlayan otoyolları kapsayacak.

  • En Yakıt, en az 180 kW’tan 480 kW’a kadar güçlü DC hızlı şarj altyapı üniteleri ile projeye katkı sağlayacak.

Müşteri Avantajları

Mercedes elektrikli araç sahipleri için özel avantajlar da planlanıyor:

  • 2026 yılı boyunca %14 indirimli şarj imkânı sağlanacak.

  • Plug & Charge (tak-kullan) gibi kolay ödeme teknolojileri ile kullanıcı deneyimi geliştirilecek.

Altyapı ve Hizmet

Projede tasarlanan şarj nokta konseptleri; altyapı, güvenlik ve müşteri hizmetlerinde yeni standartlar sunmak üzere planlanıyor. Bekleme salonu, market gibi sosyal alanların bulunduğu üst segment istasyonlar ile Türkiye’de örnek bir şarj deneyimi hedefleniyor.

Pazar ve Stratejik Büyüme

Mercedes-Benz Türkiye’de elektrikli araç satışlarında güçlü bir ivme yakaladığını belirterek, altyapı geliştirme çalışmalarının pazarın büyümesine katkı sağlayacağını vurguladı. 2025’te elektrikli araç satışlarında önemli artış kaydeden marka, bu yatırım ile mobilite dönüşümünü desteklemeyi sürdürecek.

function pageRefresh() { sessionStorage.setItem("scrollPosition", window.scrollY); location.reload(); } function pageRefreshed() { const savedScrollPosition = sessionStorage.getItem("scrollPosition"); if (savedScrollPosition) { window.scrollTo(0, parseInt(savedScrollPosition, 10)); sessionStorage.removeItem("scrollPosition"); } } window.addEventListener("load", pageRefreshed); setInterval(function () { // Yenileme yapılmasını istemediğiniz URL'ler const excludeUrls = [ "https://www.tokathaber.com.tr/video/*", ]; // Eğer mevcut URL listede ise yenilemeyi durdur if (excludeUrls.some((url) => window.location.href.includes(url))) { return; } var isTypeVideo = document.querySelector( 'iframe[src^="https://www.tokathaber.com.tr/vidyome/embed/"]' ); var youtubeVideo = document.querySelector( 'iframe[src^="https://www.youtube.com/embed/"]' ); if (!isTypeVideo && !youtubeVideo) { pageRefresh(); } }, 80000); // **80 saniye**