Türkiye'nin en yetenekli ve zarif şeflerinden biri olarak tanınan Şef Deniz Şahin, mutfak dünyasında 30 yıldır kazandığı saygınlıkla adından söz ettiriyor. Michelin Bib Gourmand ödülüyle taçlandırılmış restoranında, Tokat’ın yöresel yemekleri başta olmak üzere Anadolu'nun zengin mutfağını misafirleriyle buluşturan Şahin, Tokat'ın Ramazan sofralarını ve bu sofraların derinlemesine anlamını paylaşıyor.
Aile geleneğiyle şekillenen mutfağının temsilcisi olan Şef Şahin, evde hazırlanan geleneksel yemeklerin yanı sıra Tokat’ın meşhur lezzetlerinden modern mutfak teknikleriyle harmanlanmış özgün tarifler sunuyor. Mutfak yolculuğunda rehberlik eden, derin köklerden gelen geleneksel tarifler, onun Türk mutfağının zenginliğini keşfetme arzusuyla birleşiyor. Şef Şahin, Tokat’ın ve Anadolu’nun derinliklerinden gelen tarifleri modernize ederek hem geçmişi yaşatıyor hem de yenilikçi bir mutfak dili oluşturuyor.
Bu özel röportajda Şef Şahin, Tokat’ın Ramazan ayında sofralarda neler olduğu, bu geleneksel yemeklerin ardındaki hikayeler ve Ramazan’a özel tarifler hakkında derinlemesine bilgiler veriyor. Şahin, Tokat’ın Ramazan sofralarındaki özel lezzetleri, iftar ve sahurda sunulan yemekleri anlatırken, Türk mutfağının geleneksel ve yenilikçi yönlerini harmanlıyor.