Misafirlerinizin diline dolanan, damaklarını şenlendiren bir tarifle karşınızdayız: çıtır çıtır çikolatalı katmer! Bu tarif, çikolata ve Antep fıstığının eşsiz uyumunu sunarak, tatlı krizlerine son veriyor. Kolay yapımıyla da dikkat çeken bu tarif, adım adım hazırlanışıyla herkesin başarabileceği bir lezzet sunuyor.
ÇİKOLATALI KATMER TARİFİ:
Misafirlerinizi çıtır çıtır lezzetlerle şaşırtmak istiyorsanız, işte size muhteşem bir çikolatalı katmer tarifi!
Malzemeler:
1 el açması yufka veya 4 adet baklava yufkası
3 çorba kaşığı sürülebilir çikolata
Toz Antep fıstığı veya 2 avuç fındık
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1-2 çorba kaşığı toz şeker
İsteğe göre; pudra şekeri
Nasıl Yapılır:
Sürülebilir çikolatayı bir tencerenin içinde sıcak suya koyun ve akışkan hale gelene kadar ısıtın.
Bir adet yufkayı tezgaha açın ve kenarlarının yuvarlak kısımlarını keserek kare hale getirin.
Geniş bir tavada tereyağını eritin.
Yufkanın her tarafına erimiş tereyağından sürün.
Yufkanın içine toz şekeri serpin.
Kesilmiş yufka kenarlarını yufkanın ortasına destek olacak şekilde yerleştirin ve üzerine tereyağı ve şeker serpin.
Yumuşamış sürülebilir çikolatayı yufkanın kenarlarına az miktarda gezdirin.
Üzerine doğranmış Antep fıstığını serpin.
Kalan yufka parçalarını en yoğun kısmı olan ortaya koyun.
Yufkayı ortada buluşacak şekilde zarf gibi içe doğru yukarıdan ve aşağıdan katlayın.
Sağ ve sol kenarları da aynı şekilde katlayın ve yağlanmış tavada pişirin.
Her iki tarafı da açık kahverengi renk alana kadar pişirin. Üzerine biraz daha tereyağı sürerek servis yapabilirsiniz.
Piştikten sonra üzerine şeker ve fındık veya çikolata serpip afiyetle tüketebilirsiniz.
Püf Noktaları:
Tereyağı miktarını kullanacağınız yufka sayısına göre ayarlayabilirsiniz.
Toz Antep fıstığı yerine çekilmiş fındık veya ceviz de kullanabilirsiniz.
Bu çikolatalı katmer tarifiyle misafirlerinizi mest edecek, hızlı ve lezzetli bir tatlı sunabilirsiniz.