Bilim ve merakın bir araya geldiği fuarın açılışına Niksar Kaymakamı Ekrem Çeçen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Şerifler, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kutbeddin Kaya, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Niksar Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Mehmet Kaş, fuarın öğrencilerin üretkenliğini, araştırma becerilerini ve sorumluluk bilincini ortaya koyma fırsatı sunduğunu belirtti. Kaş, “Bugün burada merakın, azmin ve insanlık için daha iyi bir gelecek kurma hayalinin çabası adına bir aradayız. TÜBİTAK Bilim Fuarı, özel yetenekli öğrencilerimizin araştırma ve tasarım projeleriyle bilim ve sanatın yaşatılmasına katkı sunduğu değerli bir etkinliktir,” dedi. Konuşmasında İbn-i Sina'nın “Bilim ve sanat iltifat görmediği ülkeyi terk eder” sözünü hatırlatan Kaş, bilimsel başarının sadece teknik bilgiyle değil; dürüstlük, sabır ve iş birliği gibi temel değerlerle mümkün olabileceğini vurguladı.

Niksar Tübitak Bilim Fuarı1

Niksar’da Bakım Merkezinde 19 Mayıs Coşkusu: Yaşlılar Gençlere Taş Çıkardı Niksar’da Bakım Merkezinde 19 Mayıs Coşkusu: Yaşlılar Gençlere Taş Çıkardı

Niksar Kaymakamı Ekrem Çeçen de fuarda yaptığı konuşmada, öğrencilerin bilimsel çalışmalarla sadece bilgi üretmekle kalmayıp ülkenin geleceğine yön verecek bireyler olarak yetiştiğini ifade etti. Çeçen, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Teknofest ve TÜBİTAK gibi önemli organizasyonlarda öğrencilerimizin başarıyla yer alacağına yürekten inanıyoruz. Bu çalışmalarla ülkemizin ve ilçemizin gelişimine katkı sunacak gençlerimizi desteklemek hepimizin görevi,” diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve öğrencilerin büyük emekle hazırladığı projeler sergilendi. Katılımcılar, stantları tek tek gezerek projeler hakkında bilgi aldı, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Bilimle yoğrulmuş bir günün sonunda hem öğrenciler hem de ziyaretçiler, geleceğe umutla bakmanın heyecanını yaşadı.

Muhabir: Sedat Özata