Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Nurettin Yıldız, sahnedeyken yumurtalı saldırıya uğradı. Güvenlik önlemlerine rağmen yaşanan olayda bir kişi gözaltına alındı.
Nurettin Yıldız’a Boğaziçi Üniversitesi’nde Yumurtalı Saldırı
Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen “İslami İlimler: Kim İçin, Ne Kadar?” başlıklı konferans sırasında konuşma yapan Nurettin Yıldız’a yumurtalı saldırı gerçekleştirildi. Olay, kampüste güvenlik önlemlerinin artırıldığı bir ortamda yaşandı.
Protestolar Konferans Öncesi Başladı
Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK) tarafından organize edilen konferans, kamuoyunda sık sık tartışma yaratan açıklamalarıyla bilinen Nurettin Yıldız’ı ağırladı. Ancak program öncesinde öğrenciler tarafından tepki yürüyüşü düzenlendi. Üniversite yerleşkesine giren polis ekipleri kampüs içinde ve konferans salonunda güvenlik önlemi aldı.
Kürsüde Konuşurken Yumurta Atıldı
Salonda başlayan programda Nurettin Yıldız kürsüde konuşma yaptığı sırada bir öğrenci tarafından yumurta fırlatıldı. Kısa sürede salonda arbede yaşanırken, polis ve özel güvenlik ekipleri müdahale etti. Saldırıyı gerçekleştiren protestocu hızlıca etkisiz hale getirilerek salondan çıkarıldı.