Güllaç sadece ramazan ayında değil özel davet yemeklerinde de hem lezzetli hem hafif bir tatlı olması nedeniyle sıkça yapılıyor.
Peki Ramazanın en güzel tatlısı Güllaç nasıl yapılır? Güllaç yapmanın püf noktası nedir? Beğenme garantili Güllaç tarifi sizlerle
Güllaç için malzemeler:
10 yaprak Güllaç
Şerbet için:
7 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı gül suyu
Üzeri için:
Vişne
Dövülmüş ceviz ya da antep fıstığı
Güllaç yapılışı:
Şerbetin hazırlanması:
Güllaç tarifi hazırlarken öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayın. Derin bir tencerede 7 bardak süt ve 2 bardak şekeri ocağa alıp süt hafif el yakacak ısıya gelene kadar karıştırın. Daha sonra ocaktan alın. Ocaktan aldığınız şerbete 1 yemek kaşığı gül suyu ekleyebilirsiniz.
Şerbeti hazırlarken önemli püf noktası şerbeti ne çok sıcak ne fazla ılık bırakmayın. Çok ılık olursa Güllaç şerbeti çekmez.
Tepsiye dizilişi:
Güllaç'ı tepsinizin şekline göre ortadan ikiye ayırarak parlak kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine 1 buçuk kepşe kadar şerbeti gezdirip Güllaç yaprağının yumuşamasını sağlayın. 10 Güllaç yaprağına da aynı işlemi uygulayın. Kalan sütü üzerine dökebilirsiniz.
Servisi:
Hazır olan güllacı üzerini streçleyip buzdolabında en az 2 saat soğutun. Dolaptan çıkardığınız güllacı dilimledikten sonra üzerine arzuya göre dövülmüş ceviz veya antep fıstığı ile vişne ile süsleyip servis edin.