Tahinin faydaları saymakla bitmez. Bağışıklığı güçlendirir. Kolesterol seviyesini düşürür. Kalp hastalıkları ve felç riskini azaltır. Kan basıncını düşürmeye yardımcıdır. Beyin gelişimini destekler. Yüksek antioksidan kaynağıdır. Kemik yapısını korur. Demiri emer, kansızlığı önler. Tahin seviyorsanız bu keki mutlaka denemelisiniz. Tadına doyamayacak yedikçe tekrar tekrar yapma ihtiyacı hissedeceksiniz.
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Islatmak için: 1 buçuk su bardağı süt
Tahin sosu:
1 buçuk su bardağı tahin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
1 su bardağına yakın kavrulmuş susam
Dövülmüş fındık veya ceviziçi
Yapılışı:
Yumurtaları şekerle beyazlaşana kadar çırpalım. 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı sütü ilave edelim. Dana sonra kuru malzemeleri ekleyip karıştıralım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika arası kontrollü pişirelim. Fırından çıkardığımız keki bir buçuk su bardağı sütle ıslatıp soğumaya bırakalım.
Tahin sosu için tahin ve susamı biraz kavurarak pudra şekerini ilave edip soğuyunca kekin üstüne dökelim. (Ben esmer şekerle daha çok seviyorum). Fındık veya cevizle süsleyip servis edebilirsiniz. Nişasta nedeniyle çok puf bir kek oluyor. Tahin severler bu keki hergün yapmak isteyebilir. Asla kalmıyor hemen bitiyor. Afiyet olsun.