Samsun İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çarşamba Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı ile ortak bir operasyon gerçekleştirdi.
Ekiplerin takibi sonucu Çarşamba’da şüpheli bir araç durduruldu. Araçta yapılan aramalarda, farklı dönemlere ait olduğu belirlenen 201 sikke ve 17 tarihi obje bulundu.
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu devrede
Operasyon kapsamında gözaltına alınan T.A. (38) hakkında “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçundan işlem başlatıldığı öğrenildi.
Ele geçirilen tarihi eserlerin Samsun Müze Müdürlüğü’ne teslim edileceği belirtilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.
Jandarmadan tarihi eser kaçakçılığına sıkı takip
Yetkililer, tarihi ve kültürel mirasın korunması için benzer operasyonların süreceğini vurgulayarak, vatandaşları şüpheli durumlarda jandarmaya ihbarda bulunmaya davet etti.