Tokat Belediye Plevnespor Kulübü’nden yapılan son dakika açıklaması, hem Tokatlı futbolseverleri hem de spor camiasını şaşkına çevirdi. Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu'nun tadilatı nedeniyle iç saha maçlarının Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sentetik Sahası'nda oynanması planlanıyordu. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan denetim sonrası bu plan tamamen değişti.
TFF’nin Uyarısı Her Şeyi Değiştirdi
Kulüp tarafından yapılan açıklamada, Sentetik Saha'nın Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan incelemelerde bazı eksiklerle karşılaştığı belirtildi. Bu eksikliklerin giderilmesi için başlatılan çalışmaların 2025-2026 sezonuna kadar tamamlanamayacağı vurgulandı.
Bu nedenle Tokat Belediye Plevnespor’un 2024-2025 sezonundaki tüm iç saha karşılaşmalarını Tokat’ın Erbaa ilçesinde yer alan Erbaa Yeni İlçe Stadyumu’nda oynayacağı duyuruldu.
Kulüpten Yapılan Açıklama
Tokat Belediye Plevnespor’un resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kulübümüz, bu sezonki iç saha maçlarımızı oynamayı planladığımız Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sentetik Sahasında, Türkiye Futbol Federasyonu'nun stat maç planlama kapsamında gördüğü eksikliklerden dolayı çalışmaların 2025-2026 sezonuna yetişmeyeceğinden dolayı bu seneki iç saha maçlarımızı Erbaa Yeni İlçe Stadyumu’nda oynanmasına karar vermiştir.”
Taraftarlar Tepkili
Bu gelişme, Tokat merkezde yaşayan taraftarlar arasında büyük hayal kırıklığına yol açtı. Özellikle uzak ilçede oynanacak maçlar nedeniyle hem ulaşımın zorluğu hem de Tokatlı taraftarın tribün desteğinin zayıflayacağı endişesi dile getiriliyor.
Peki Şimdi Ne Olacak?
Yeni sezonda Tokat Belediye Plevnespor, 3. Lig’deki mücadelelerini Erbaa Yeni İlçe Stadyumu’nda sürdürecek. Kulüp, lojistik planlamalar, taraftar organizasyonları ve ulaşım destekleri konusundaki detayları önümüzdeki günlerde duyuracak.