3. Tokat Tohum Takas etkinliğine Niksar Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koyuncu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) akademisyenleri, yerel üreticiler ve çok sayıda davetli katıldı.

Bölgedeki Yerel Tohumlar ve Katılımcı Paylaşımı

Etkinlik kapsamında TOGÜ tarafından geliştirilen tohumlar ile Niksarlı üreticilerin yetiştirdiği yerel tohumlar çiftçilere dağıtıldı. Bu organizasyon, tarımsal çeşitliliğin korunmasına ve bölge halkının dayanışma ruhuna büyük katkı sundu.

Niksar Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koyuncu etkinliği sadece bir tohum takası olarak değil, aynı zamanda bir kültür köprüsü ve dayanışma buluşması olarak tanımladı. Ayrıca, yerel tohumların bölgenin tarımsal geleceği için önem taşıdığını vurguladı.

TOGÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruştem Cangi ise yerel tohumların korunmasının ve çiftçilere ulaştırılmasının Ziraat Fakültesi'nin öncelikli misyonlarından biri olduğunu belirtti. Ayrıca, tarımın sadece geçim kaynağı değil, bir yaşam biçimi olduğunu ifade etti.

“Domates Sevdalısı” Zekeriya Baş'tan İlham Verici Konuşma

Zekeriya Baş, kendi tutkusunu ve deneyimlerini paylaştı. Tohumun, tarımın temel taşı olduğuna ve tohumlara sevgiyle bakılması gerektiğine dikkat çekti. Etkinlik, yerel tohumların değerini anlama ve koruma bilincini arttırmanın önemini vurguladı.

Etkinlik Sonunda Bereketli Paylaşımlar

Etkinlik, katılımcıların tohum takası yapması, tarımsal konular üzerine fikir alışverişinde bulunması ve dostça sohbetlerle sona erdi. Bu anlamlı buluşma, Niksar’ın tarımsal potansiyelini geleceğe taşımak için atılmış güçlü bir adım olarak hafızalarda kaldı.

Yerel Tohumların Önemi ve Etkinliğin Amacı
Etkinlik kapsamında, TOGÜ tarafından geliştirilen tohumlar ile Niksarlı üreticilerin elinden çıkan yerel tohumlar çiftçilere dağıtıldı. Bu buluşma; tarımsal çeşitliliğin korunması ve bölge halkının dayanışma ruhunun pekiştirilmesi açısından büyük önem taşıdı.

Muhabir: Sedat Özata