Son 25 yıldır Türkiye mutfağı üzerinde çalışmalar yapmak için 81 ili gezen ve “Türk mutfağı için 250.000 km” projesini tamamlayan Chef Ömür Akkor 2022 yılında Tokat Gastronomi Festivalinde Danışman Şef olarak yer almıştı.

Bugünün İftar Tarifi Hazır: İşte Tokat Usulü Kabak Kızartması Bugünün İftar Tarifi Hazır: İşte Tokat Usulü Kabak Kızartması

Hürriyet'e verdiği bir röportajda "Tokat mutfağı, sebze ve etin bir arada olduğu, hamurişinin kâfi miktarda yendiği, dengeli bir mutfak.Geleneksel tarifleri eski usulde pişirmeye devam etmeleri de bence çok önemli" diye bahseden Akkor, Tokat Kebabı başta olmak üzere Bat, Etli Dolma, Bakla Dolması, Ev Ekmeği gibi birçok lezzeti yerinde tatmıştı. 

Bu günlerde Ramazan ayı boyunca TRT 1 Ekranlarında yayınlanmaya başlanan Ömür Akkor ile Bir Sofra Bin Bereket adlı programı sunan Ömür Akkor ilgiyle takip ediliyor. Chef Ömür Akkor birbirinden güzel Anadolu yemeklerine yer verdiği programda enfes tarifleri izleyiciyle buluşturuyor. 

Ömür (2)ÜNLÜ CHEF BAKIN HANGİ ŞEHİRLERİ SIRALADI 
Ömür Akkor, gastronomik açıdan en iyi şehirleri sıraladı. Listede Tokat'ın da yer alması dikkat çekti. Chef Akkor, "Bu yılda birinciliği Çorum'a bırakıyorum ama Çorum'la beraber Yozgat'ı da ekliyorum. O kadar az malzemeyle bu kadar çeşidi çok az il çıkartıyor. İki numaraya Tarsus'u koydum. Bunda çok fazla humus seviyorum. Kuşkaçı lahmacununun hastasıyım ve bence Ayran'ın en iyi yapıldığı yer Tarsus. Üç numarayı yine ikiyi de bölüyorum. Malatya, Karaca ailesiyle sürekli Malatya'ya gidiyoruz ve yedi tane teyzesi var. Yedi teyze ne kadar iyi yemek yapabilirse o kadar iyi yemek yapıyor. O yüzden birisi Malatya, diğeri de çok sevdiğim Tokat" dedi. 

Pixiz 09 03 2025 14 37 44

Muhabir: Mihriban Koçaker