Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde etkili olacak soğuk hava dalgasına karşı vatandaşları uyardı. Özellikle iç ve doğu bölgelerde yoğun kar yağışı, buzlanma ve don olayı beklenirken, yüksek kesimlerde çığ tehlikesi devam ediyor.
Kar ve Buzlanma Alarmı
Tahminlere göre ülkemizin büyük bölümünde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun batısı yağışlı geçecek. Yağışların birçok bölgede karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Özellikle Amasya, Tokat, Kayseri, Samsun'un iç kesimleri ve Yozgat'ın doğusunda yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkileyebilir. Buzlanma ve don olayının da etkili olacağı bölgelerde sürücülerin dikkatli olması istendi.
Çığ Tehlikesi Devam Ediyor!
Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ve Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesinin sürdüğüne dikkat çekildi. Yetkililer, özellikle kırsal alanlarda yaşayan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.