Yaşam

Tokat'ın En Uzak Köyü Burada Zaman Bile Duruyor 1600 Metre Rakımı Ve Zorlu Coğrafyası İle Merkeze 1 Saat 51 Dakika Uzak

Tokat merkez ile Reşadiye’nin Kuyucak Köyü arasındaki 122 kilometrelik mesafe ve 1 saat 51 dakikalık zorlu yolculuk dikkat çekiyor. Tokat’ın en uzak yerleşimlerinden biri olan Kuyucak’ın coğrafi konumu zamanın durduğu nokta olarak biliniyor.

Abone Ol

Tokat’ın coğrafi yapısı, doğuya doğru ilerledikçe yükselen dağlar ve sert arazi koşulları nedeniyle yerleşimlerin birbirinden uzaklaşmasına neden oluyor. Bu uzaklığın en belirgin örneklerinden biri ise Reşadiye’ye bağlı Kuyucak Köyü. Tokat şehir merkezinden köye ulaşmak için 122 kilometrelik bir yol kat etmek gerekiyor.

Yolculuk Süresi: 1 Saat 51 Dakika

Şehir merkezinden çıkan sürücüler, önce Niksar ardından Reşadiye kırsalı üzerinden ilerleyerek Kuyucak’a ulaşıyor. Ortalama yolculuk süresi 1 saat 51 dakika olarak ölçülüyor. Dağlık arazi, virajlar ve rakım farkı nedeniyle bu sürenin zaman zaman artması da mümkün.

Tokat’ın Uç Noktası

Kuyucak Köyü, Tokat’ın en uç yerleşim noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Doğal sınır hatlarına yakın konumu, onu hem coğrafi hem de idari anlamda “il merkezine en uzak köy” adayları arasında zirveye taşıyor.

Doğal Güzellikleri ile Öne Çıkıyor

Her ne kadar merkeze uzaklığıyla bilinse de Kuyucak, özellikle

  • yayla görüntüleri,

  • temiz dağ havası,

  • sakin ve doğal yaşamı

ile doğaseverlerin ilgisini çeken bir bölge hâline geliyor. Özellikle yaz aylarında köy çevresindeki yaylalara yapılan ziyaretler yoğunlaşıyor.

Ulaşım Zorluğu Yatırımları Gündeme Getiriyor

Bölgede ulaşımın zor olması, köyün sık sık altyapı çalışmalarının gündeme gelmesine de yol açıyor. Kış aylarında yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle köy yolu zaman zaman kapanabiliyor. Bu nedenle yerel yönetimlerin bölgeye yönelik yol ve ulaşım yatırımlarını artırması bekleniyor.

function pageRefresh() { sessionStorage.setItem("scrollPosition", window.scrollY); location.reload(); } function pageRefreshed() { const savedScrollPosition = sessionStorage.getItem("scrollPosition"); if (savedScrollPosition) { window.scrollTo(0, parseInt(savedScrollPosition, 10)); sessionStorage.removeItem("scrollPosition"); } } window.addEventListener("load", pageRefreshed); setInterval(function () { // Yenileme yapılmasını istemediğiniz URL'ler const excludeUrls = [ "https://www.tokathaber.com.tr/video/*", ]; // Eğer mevcut URL listede ise yenilemeyi durdur if (excludeUrls.some((url) => window.location.href.includes(url))) { return; } var isTypeVideo = document.querySelector( 'iframe[src^="https://www.tokathaber.com.tr/vidyome/embed/"]' ); var youtubeVideo = document.querySelector( 'iframe[src^="https://www.youtube.com/embed/"]' ); if (!isTypeVideo && !youtubeVideo) { pageRefresh(); } }, 80000); // **80 saniye**