Müfide Ersoy'un Ev Yapımı Mantısı

Tokat’ın tatlı dilli lezzet ustası, sosyal medya fenomeni Müfide Ersoy, Ramazan öncesi enfes ve doyurucu bir tarifle geldi!

Evinde bu kez mantı yapımı videosu ile sevenlerinin karşısına çıkan Müfide Teyze, enfes ev yapımı mantı tarifini paylaştı. Üstelik domates soslu!

Mantı Nasıl Yapılır?

MANTI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

  • 2 bardak su
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için:

  • 250 g kıyma
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • Bir tutam maydanoz (ince doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Mantı İç Harcı Hazırlığı

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)

Mantı Sosu Hazırlığı

Yapılışı:

  1. Su, tuz ve yumurtayı karıştırın. Azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamından daha sert bir hamur yoğurun.
  2. Hamuru iki eşit parçaya bölüp yumak yapın ve üzerini örterek bir saat dinlendirin.
  3. Hamur dinlenirken, kıyma, doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırarak iç harcı hazırlayın.
  4. Dinlenen hamurları oklava yardımıyla açın. Küçük kareler halinde kesin. (Püf noktası videoda gösteriliyor!)
  5. Karelerin ortasına iç harçtan koyarak üçgen şeklinde kapatın. Mantıların kurumasını önlemek için üzerlerini örtün.
  6. Kaynar tuzlu suya mantıları bırakın. Mantılar su yüzeyine çıkınca piştiğini anlayabilirsiniz.
  7. Bir tavada tereyağı ve sıvı yağı eritip salçaları ekleyin. Rendelenmiş domatesi ilave edip sosu hazırlayın.
  8. Haşlanan mantıların üzerine sosu gezdirin, en son ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın.

Afiyet olsun!

Muhabir: Mihriban Koçaker