Tokat, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklarla mücadele ediyor. Şehrin neredeyse tüm ilçeleri ve köyleri beyaz örtüyle kaplanmış durumda. Haftanın ilki sabahında güneş kısa süreliğine yüzünü gösterse de soğuk hava etkisini sürdürüyor. Hava sıcaklıklarının eksilerde seyretmesi, günlük yaşamı olumsuz etkilerken vatandaşları da zor durumda bırakıyor.
Kar Yağışı Yeniden Geliyor
Saat 11.58'de cep telefonlarına gelen hava durumu bildirimi, Tokat'ta kar yağışının bir saat içinde yeniden etkisini göstereceğini duyurdu. Meteoroloji yetkilileri, sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunurken, şehirde buzlanma tehlikesine karşı tuzlama çalışmaları devam ediyor.
Sıcaklıklar Daha da Düşecek
Şu an Tokat’ta termometreler -7 dereceyi gösteriyor. Ancak gecenin ilerleyen saatlerinde hava sıcaklığının -12 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Uzmanlar, don ve buzlanma riskine karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırıyor. Özellikle yollarda oluşabilecek buzlanmalara karşı sürücülerin dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.
Okullar Tatil Olur mu?
Yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukların devam etmesi, öğrenciler ve veliler arasında "Okullar yarın da tatil olacak mı?" sorusunu gündeme getirdi. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da valilikten gelecek olası tatil haberi merakla bekleniyor.