Tokat Belediyesi, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmak için kurduğu iftar çadırlarında ilk iftar için hazırlıklarını tamamladı. Şehirde üç farklı noktada kurulan iftar sofralarında binlerce vatandaşa sıcak yemek ikram edilecek.
İlk İftar İçin Titiz Hazırlık
Tokat Belediyesi Aşevi’nde günler öncesinden başlayan hazırlıklar hız kazandı. Aşevinde, ilk iftar için usta aşçılar tarafından titizlikle hazırlanan yemekler, hijyen kurallarına uygun şekilde paketlenerek iftar çadırlarına taşınacak. İlk iftar menüsünde:
Ezogelin Çorbası
Kavurma
Pilav
Baklava
yer alıyor.
İftar Çadırlarında Ramazan Coşkusu
Behzat Bulvarı, Tarihi Hıdırlık Köprüsü ve Gülbaharhatun Mahallesi Belediye Düğün Salonu’nda kurulan iftar çadırları, Ramazan’ın manevi atmosferini paylaşmak isteyen tüm vatandaşlara açık olacak. Belediye yetkilileri, yemek dağıtımının düzenli ve sorunsuz şekilde gerçekleşmesi için gerekli önlemleri aldı.
Başkan Yazıcıoğlu: “Gönül Soframızda Buluşalım”
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Ramazan ayının dayanışma ve paylaşma duygularını en güzel şekilde yaşatmayı hedeflediklerini belirterek, “İlk iftar soframızda, ihtiyaç sahiplerinden öğrencilere kadar herkesle bir araya gelerek Ramazan’ın bereketini paylaşacağız. Gönül soframızda buluşmaya davet ediyoruz” dedi.
Tokat Belediyesi, Ramazan ayı boyunca iftar çadırlarında her gün binlerce vatandaşa sıcak yemek sunarak dayanışma ruhunu pekiştirmeyi amaçlıyor.