Tokat'ta özellikle bayram günlerinde düğün yemeklerinde çok tercih edilen yoğurtlu yarma çorbası sağlıklı ve doyurucu olması nedeniyle Ramazan sofralarında da sıkça tüketiliyor. Peki yoğurtlu yarma çorbası neyle yapılıyor? Nası pişiriliyor? Yoğurtlu Yarma Çorbası tarifi sizlerle..
Yarmalı Yoğurt Çorbası Malzemeleri
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
5 su bardağı su
Yarım su bardağı haşlanmış yarma buğday 
Yarım su bardağı haşlanmış nohut 
Tuz
Üzeri için Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam kuru nane
1 tutam pul biber
Nasıl yapılır?
Yoğurt, un, yumurta sarısı ve suyu ilave edip bir çırpma teli yardımıyla karıştırın. Ardından çorba tencerenize alın ocakta karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Kıvam alan çorbanın içerisine haşlanmış yarma buğday ve nohudu ilave edip orta ateşte ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynayan ve koyulaşan çorbanızın altını kısın. Bir tavada tereyağını eritin ve üzerine kuru nane ve pul biberi ilave edip çevirin. Çorbanızı kaselere pay edin ve hazırladığınız yağı çorbaların üzerine gezdirerek servis edin.

Editör: Mihriban Koçaker