Tokat’ta sık sık düzenlenen fuarlara yönelik tepkiler giderek artıyor. Şehir esnafı, bu organizasyonların ticari faaliyetleri olumsuz etkilediğini savunurken, bazı vatandaşlar ise cep telefonlarına gelen reklam ve bilgilendirme mesajlarından şikâyetçi. Peki, bu numaralar nereden elde ediliyor?

 Numaralar Nereden Elde Ediliyor?

Son dönemde birçok Tokatlı, cep telefonlarına gelen fuar tanıtım mesajlarından rahatsızlık duyuyor. Vatandaşlar, kendilerine ait kişisel bilgilerin nasıl elde edildiğini sorguluyor. "Bu veriler kimlerin elinde, numaralarımıza nasıl ulaşıldı?" soruları gündemdeki yerini koruyor. Kişisel Verileri Koruma Kanunu'na göre, kişisel bilgilerin izinsiz kullanımı yasal yaptırımlara tabi olsa da, bu tür mesajların nasıl gönderildiği merak konusu.

 Vatandaşlardan Savcılığa Şikâyet: KVKK ve Ulusal Güvenlik Tehdidi!

Haber Report'ta yer alan habere göre, Henüz 1 aylık bir şirketin şehir şehir SMS gönderebilmesi vatandaşları korkuttu. 

Ukrayna, Rusya'nın şehir şehir gönderdiği dezenformatif SMS'lerle uğraşırken bizim verimiz kimde?  Vatandaşlar KVKK / Ulusal Güvenlik tehdidi nedeniyle Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Esnafın Tepkisi: “Şehir Esnafı Büyük Zarar Görüyor”

Tokat Bakkallar, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya, şehirde düzenlenen bu organizasyonlara tepki gösterdi. Özellikle il dışından gelen firmaların esnafı zor durumda bıraktığını belirten Kaya, yetkililere çağrıda bulundu:

"Maalesef ilimizde AVM’lerde ve otellerde düzenlenen, kimler tarafından organize edildiği belli olmayan gıda ve giyim fuarları, hem sağlık ve hijyen açısından risk taşıyor hem de esnafımıza büyük zarar veriyor. Bu firmaların denetlenmesi gerekiyor. İl dışından gelen bu satıcıların, tıpkı Tokat esnafı gibi Maliye, SGK ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından denetlenmesini talep ediyoruz. Oteller ve AVM’ler de asli işlevlerine dönmelidir, esnafın ekmeğine göz dikilmemelidir."

Yetkililerden Denetim Bekleniyor

Şehirdeki fuar organizasyonlarının düzenli olarak denetlenmesi ve kişisel verilerin izinsiz kullanımının önüne geçilmesi için yetkililere büyük görev düşüyor. Tokatlı esnaf ve vatandaşlar, bu konuda daha fazla şeffaflık talep ederken, yetkililerin gerekli önlemleri almasını bekliyor.

 

Muhabir: Burhan Arar