Ünlü mutfak yazarı ve TV programcısı Tokatlı isim M. Adnan Şahin’in sunumuyla TRT2 ekranlarında yayınlanan Kayıp Lezzetler Anadolu'nun önemli mutfaklarını anlatırken kayıp lezzetlerini gün yüzüne çıkartıyor.
Bu kayıp lezzetler arasında Tokat’ın Zile yöresine ait Turşulu adlı yemek de yer alıyor.
Programında Turşulu’nun tarifine ve yapılışına yer veren Adnan Şahin, bu lezzeti Eski Devlet Bakanı Metin Gürdere ve Araştırmacı-Tarihçi Hasan Erdem ile birlikte tattı.
Zile’nin kayıp lezzeti Turşulu; Kaz etinin parçalara ayrılarak tereyağında mühürlenip daha sonra suda bekletilen ve sıkılarak acı suyu alındıktan sonra dikey olarak bir miktar kesiliyor.
Sonra bütün patlıcan turşularının bir sahana dizilerek üzerine gezdirilen tereyağı ve sıcak su ile ağır ateşte pişirilmesi ile hazırlanıyor.
Yemekte arzuya göre kaz eti yerine kırmızı et de kullanılabiliyor.
Tokat'ta Zile’nin Kayıp Lezzeti: Turşulu
TRT2 ekranlarında yayınlanan Kayıp Lezzetler adlı programda Tokat'a özgü lezzetlerin yanı sıra, iki kayıp lezzet Turşulu ve Döşeme Yufka tatlısının yapılışı anlatıldı.
Muhabir: Mihriban Koçaker
Yorumlar
Yerel Haberler
Trend Haberler

Tokat'ta Feci İş Kazası: İş Makinesine Ayaklarını Kaptırdı!

Tokat'ta, Veliler ve Öğretmenler Seferber Oldu

Dolar ve eurosu olanlar dikkat: Uzun yıllar sonra bir ilk yaşanacak

Cübbeli Ahmet Hoca Tokat'ta Nereye Gitti? İşte Ziyaretlerin Detayları!

Tokat’ta Kar Kalınlığı En Çok Hangi İlçede? Meteoroloji’den Son Veriler

Tokat'ta Kalp Krizi Geçiren Genç Doktor Hayatını Kaybetti