Fırında Pişince Tam Bir Mucizeye Dönüyor! Soğanı Bir de Böyle Deneyin Fırında Pişince Tam Bir Mucizeye Dönüyor! Soğanı Bir de Böyle Deneyin

Turşulu (7)Ünlü mutfak yazarı ve TV programcısı Tokatlı isim M. Adnan Şahin’in sunumuyla TRT2 ekranlarında yayınlanan Kayıp Lezzetler Anadolu'nun önemli mutfaklarını anlatırken kayıp lezzetlerini gün yüzüne çıkartıyor.Turşulu (8)Bu kayıp lezzetler arasında Tokat’ın Zile yöresine ait Turşulu adlı yemek de yer alıyor. Turşulu (12)Programında Turşulu’nun tarifine ve yapılışına yer veren Adnan Şahin, bu lezzeti Eski Devlet Bakanı Metin Gürdere ve Araştırmacı-Tarihçi Hasan Erdem ile birlikte tattı.Turşulu (11)Zile’nin kayıp lezzeti Turşulu; Kaz etinin parçalara ayrılarak tereyağında mühürlenip daha sonra suda bekletilen ve sıkılarak acı suyu alındıktan sonra dikey olarak bir miktar kesiliyor.Turşulu (9)Sonra bütün patlıcan turşularının bir sahana dizilerek üzerine gezdirilen tereyağı ve sıcak su ile ağır ateşte pişirilmesi ile hazırlanıyor. Turşulu (14)Yemekte arzuya göre kaz eti yerine kırmızı et de kullanılabiliyor.Turşulu (1)

Turşulu (2)

Turşulu (4)

Muhabir: Mihriban Koçaker