Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Tokat’ın Erbaa ilçesinde hayata geçireceği 309 konutluk proje için 1 Temmuz 2025 tarihinde ihaleye çıkıyor. İlçede uzun süredir gündemde olan konut ihtiyacına kalıcı çözüm sunması beklenen proje, Erbaa’da sosyal konut sahibi olmayı bekleyen vatandaşlar için büyük umut oldu.
Müjdeyi Süleyman Selçuk Barsbay Duyurdu
AK Parti Erbaa İlçe Başkanı Süleyman Selçuk Barsbay, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Erbaa’da 309 konutluk TOKİ projesinin ihale sürecinin başladığını duyurdu. Barsbay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“TOKİ 309 KONUT ERBAA’MIZA HAYIRLI OLSUN.
1 Temmuz’da 309 konutluk TOKİ projesi ihaleye çıkıyor. Erbaa’mızın konut ihtiyacına çözüm olacak bu önemli adımın ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.”
TOKAT Vekillerine Teşekkür Mesajı
Projenin hayata geçmesinde emeği geçen siyasilere teşekkür eden Barsbay, desteklerini esirgemeyen AK Parti Tokat İl Başkanı Adem Dizer’e, Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt’a, Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan ve Cüneyt Aldemir’e ayrıca teşekkür etti.
Barsbay açıklamasını, “Şehrimizin gelişimi için çalışmaya devam ediyoruz” sözleriyle tamamladı.
Konut Sorununa Kalıcı Çözüm
Tokat’ın önemli ilçelerinden biri olan Erbaa, son yıllarda artan nüfusu ve şehirleşme süreciyle birlikte konut ihtiyacını derinden hissetmeye başladı. Özellikle dar gelirli vatandaşların uygun fiyatlı konuta erişimini kolaylaştırmayı hedefleyen TOKİ projeleri, bu ihtiyaca çözüm sunuyor.
Yeni projeyle birlikte hemşehrilerin kira yükünden kurtulması ve kalıcı, güvenli konutlara sahip olması hedefleniyor. Erbaa’nın farklı mahallelerinde hayata geçirilmesi planlanan proje kapsamında sosyal donatılar, oyun alanları ve yeşil alanların da bulunması bekleniyor.
1 Temmuz’da İhale Süreci Başlıyor
TOKİ’nin resmi takvimine göre 309 konutluk projenin ihalesi 1 Temmuz 2025 tarihinde yapılacak. İhale sürecinin ardından yüklenici firma ile sözleşme imzalanacak ve inşaat süreci hızla başlayacak. TOKİ kaynaklarına göre projede 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri yer alacak.
Projede hak sahipliği süreci ise inşaat tamamlandıktan sonra kura yöntemiyle belirlenecek. Öncelik dar gelirli vatandaşlara verilecek ve ödeme koşulları uygun taksitlerle belirlenecek.