Tokat’ın Turhal ilçesinde bulunan Cengiz Topel İlköğretim Okulu öğrencileri, Turhal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait sera alanını ziyaret ederek doğayla iç içe bir gün geçirdi.
Minikler, bitkilerin yetişme süreçlerini yakından gözlemleyerek hem doğaya duyarlılık kazandı hem de bitki yetiştirmenin inceliklerini öğrendi.
Serada görevli personeller tarafından tohumdan fidana, fidandan meyveye giden süreç hakkında bilgi alan öğrenciler, toprağın ve bitkilerin gelişimi konusunda eğitici bir deneyim yaşadı. Ellerini toprağa dokundurarak bitkilerin nasıl büyüdüğünü gözlemleyen çocuklar, çevre bilincinin önemini daha yakından kavradı.
Çevre Bilinci Erken Yaşta Kazanılmalı
Uzmanlar, çevre bilincinin erken yaşlarda kazandırılmasının büyük önem taşıdığını belirtiyor. Çocukların doğayla iç içe olmalarının, onların sorumluluk bilincini geliştirdiğini ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmalarını sağladığını vurgulayan yetkililer, bu tür etkinliklerin çocukların hem öğrenmelerini hem de doğayı koruma konusunda farkındalık kazanmalarını desteklediğini ifade ediyor.
Turhal'da Çocuklara Çevre Bilinci Aşılanıyor
Turhal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri ise çocuklara yönelik doğa ve çevre bilinci kazandırmaya yönelik etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Özellikle şehir hayatında betonlaşmanın arttığı günümüzde, çocukların doğayla tanışması ve bitki yetiştirme süreçlerini öğrenerek tarıma ilgi duymalarının önemli olduğu vurgulandı.
Unutulmaz Bir Gün Geçirdiler
Etkinliğe katılan öğrenciler, serada kendi elleriyle bitki dikmenin ve doğayla iç içe bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşarken, öğretmenler ve veliler de bu tür etkinliklerin çocukların gelişimi açısından büyük fayda sağladığını belirtti. Bu tür doğa etkinliklerinin artırılmasıyla, çocukların küçük yaşlardan itibaren çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmeleri hedefleniyor.