Pidenin zirvesi Tokat’tan geçiyor! Türkiye’nin dört bir yanından en lezzetli pideler seçiliyor. Aralarında Tokat’ın meşhur tereyağlı çökelekli pidesini temsil eden bir isim var. 

Pide (2)

Türkiye’de İş Dünyası Dergisi, ülkenin en iyi pidecilerini belirlemek için başlattığı heyecan verici bir anketle pide severleri bir araya getiriyor. Uzmanlar tarafından hazırlanan ve İstanbul’un çeşitli semtlerinden seçilen 10 pideci arasına Tokat’ın meşhur pidesini temsil eden “Tarihi Tokat Pidecisi” de girdi. Şimdi sıra, bu listeden ilk 5 pideciyi seçmekte.

Pide (3)

Tokat’ın gururu olarak İstanbul Eyüpsultan’da hizmet veren Tarihi Tokat Pidecisi, odun ateşinde hazırlanan eşsiz tereyağlı çökelekli pideleriyle hemşerilerinden destek bekliyor. Bu fırsatla Tokat mutfağının ulusal çapta tanıtımı yapılırken, lezzet severler de oylarıyla en sevdikleri pidecileri destekleme şansı buluyor.

Pide (7)

İstanbul’un En İyi Pidecileri Listesinde Tokat Pidesi

İşte yarışmada yer alan 10 pideci:

  • Tarihi Trabzon Fırını (Beylikdüzü)
  • Nelipide Gurme (Bağdat Caddesi, Kadıköy)
  • Niyazi Kesim Pidecisi (İstinye)
  • Tarihi Tokat Pidecisi (Eyüpsultan)
  • Nizam Pide (Taksim)
  • Bafra Pide Coşkun Kuru (Kozyatağı)
  • Tarihi Hocapaşa Pidecisi (Sirkeci)
  • Haçapuri Pide (Söğütlüçeşme, Kadıköy)
  • Mevlana Pide Restoranı (Başakşehir)
  • Pideban (Sarıyer)

Tarihi Tokat Pidecisi, Türkiye’de İş Dünyası Dergisi tarafından yapılan değerlendirmede İstanbul’un en lezzetli 10 pidecisi arasına seçilerek büyük bir başarıya imza attı. Şimdi, bu başarının daha da ileri taşınması için hemşerilerinin desteğini bekliyor.

Pide (6)

Tokat’ı Destekleyin, Lezzeti Zirveye Taşıyın

Tokat mutfağının İstanbul’da bu denli tanınıyor olması, memleket sevdalıları için büyük bir gurur kaynağı. Oy kullanmak için hala vaktiniz var. Anketin bitimine sadece 7 gün kaldı! Gelin, Tokat’ın eşsiz tereyağlı çökelekli pidesini birinciliğe taşıyalım. Şimdi oy zamanı! Oy vermek için linki      tıklayınız.

 Pide (5)

Gönül Dağı’nın 156. Bölümü Tokat Rüzgarıyla İzleyicileri Mest Etti! Gönül Dağı’nın 156. Bölümü Tokat Rüzgarıyla İzleyicileri Mest Etti!

Tokatlı Pideci Bahri Çabuk’tan Destek Çağrısı

Tokatlı pide ustası Bahri Çabuk, yarışmaya dair düşüncelerini şöyle dile getirdi:
“Sevgili hemşerilerim, dördüncü yılımızı bitirdiğimiz bugünlerde Tokatımızı kebap ve pidesi üzerine tanıtmaya devam ediyoruz. İstanbul Eyüpsultan’da, Tokat’taki aynı tat ve lezzetle odun ateşinde pidelerimizi yapıyoruz. Çalışmalarımız, bizi keşfetmeye çalışan pek çok kişiden övgü aldı. Türkiye’de İş Dünyası Dergisi tarafından İstanbul’un en iyi 10 pidecisi arasında gösterilmek, Tokatlılar olarak hepimize gurur verdi. Şimdi bu gururu daha da ileri taşımak için desteğinize ihtiyacımız var. Bu sayfada hem bizi hem de Tokatımızı destekleyerek sesimizi daha fazla kişiye duyuralım. İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim"

Muhabir: Burhan Arar