GRUP YOLLARINA 1 MİLYAR LİRALIK DEV BÜTÇE GRUP YOLLARINA 1 MİLYAR LİRALIK DEV BÜTÇE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ilk melodili yol uygulamasının ikinci etabının Eskişehir-Ankara Devlet Yolu’nda başladığını duyurdu. Tokat’a gelmesi de beklenen proje, sürücülere hem güvenli hem de eğlenceli bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Melodili yollar, araçlar belirli bir hızda seyrederken yol yüzeyindeki özel tasarımlar sayesinde müzik veya ritmik sesler üretiyor. Bu sistem, sürücülerin dikkatini artırmanın yanı sıra sürüşü daha keyifli hale getiriyor. İlk etapta büyük beğeni toplayan uygulamanın, Eskişehir-Ankara hattındaki başarısının ardından Tokat’ta da hayata geçirilmesi planlanıyor.

Tokat’ın turistik ve coğrafi potansiyeli, melodili yol projesi için ideal bir zemin oluşturuyor. Henüz uygulama için kesin bir tarih ve lokasyon belirtilmemiş olsa da, projenin bölgeye hem turistik hem de güvenlik açısından önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Yerel halk ve ziyaretçiler, bu yenilikçi uygulama ile Tokat’ın yollarında unutulmaz bir deneyim yaşayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın resmi kanallarından projenin detayları ve Tokat’taki uygulama süreci hakkında daha fazla bilgi paylaşılması bekleniyor. Melodili yolların Tokat’a ulaşması için heyecanlı bekleyiş sürüyor!

Kaynak: haber merkezi